Aanvaring spoorbrug door laagstaande zon

Zwolle – Een binnenvaartschip is woensdagmorgen op de IJssel tegen de onderkant van de oude spoorbrug tussen Zwolle en Hattem gebotst. Er vielen geen gewonden. Het treinverkeer tussen Zwolle en ’t Harde heeft tussen 11.00 en 12.00 uur stilgelegen. De spoorwegpolitie moest eerst de brug controleren voordat de treinenloop kon worden hervat, aldus het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Het binnenvaartschip kwam vanuit de richting Kampen en voer richting Deventer. De Hongaarse bemanning van het Nederlandse schip was niet goed bekend met de omgeving en wist niet dat er ter hoogte van Zwolle twee spoorbruggen over de IJssel lopen. De eerste, nieuwe spoorbrug was geen obstakel, maar de tweede, aanzienlijk lagere brug was dat wel. De bemanning verklaarde dat het de tweede spoorbrug over het hoofd had gezien door de laagstaande zon. Het binnenvaartschip is behoorlijk beschadigd. Het schip blijft op de plek van het ongeluk liggen tot het onderzoek is afgerond.

Bron: ANP

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

16 gedachten over “Aanvaring spoorbrug door laagstaande zon”

  1. De combinatie ‘laagstaande zon’ en de richting Kampen-Deventer past wel bij elkaar. De volgorde van de bruggen lijkt inderdaad nergens op te slaan en moet omgekeerd zijn.

  2. Het staat er wel correct. Er wordt een nieuwe spoorbrug gebouwd (die rode) dus de oude spoorbrug is de brug die straks verdwijnt. Vanuit Kampen gezien heb je eerst de snelwegbrug, dan de nieuwe spoorbrug en dan de oude spoorbrug…

  3. Zojuist voor een afspraak naar Hattem gereden, de brug is nog heel. Wel grappig om te zien dat het dak van het schip er nog aan hangt. Het schip ligt aan de kant zonder stuurhut(cabrio).

  4. Rijdend vanuit de richting Zwolle over de dijk naar Hattem, zag ik zojuist toch echt eerst de oude spoorbrug (met het dak van de stuurhut er nog aan vast). Bij de spoorwegovergang rijdt men eerst over het oude spoor om vervolgens onder de het nieuwe door te rijden.

  5. Wie in 1 van deze weekenden weg wil met de trein hou rekening met vertraging:
    ⤢26 en 27 februari: op de trajecten Zwolle – Meppel, Zwolle – Ommen en Zwolle – Nijverdal-West.
    ⤢23 t/m 25 april (Pasen): op het traject Zwolle – ’t Harde.
    ⤢11 t/m 13 juni (Pinksteren): op het traject Zwolle – ’t Harde.

    of kijk op ns.nl

Reacties zijn gesloten.