Nieuwe WOZ-waarde woning Zwolle

Zwolle – De waarde van uw woning is gebaseerd op de waarde in het economisch verkeer. Dit is de prijs die de woning bij een veronderstelde verkoop, op de meest geschikte wijze en door de meest biedende gegadigde, zou opbrengen. Bij de waardebepaling is uitgegaan van het bedrag dat de woning zou kunnen opbrengen op de waardepeildatum 1 januari 2010.

De waarde van uw woningen is door de gemeente Zwolle modelmatig bepaald. Verschillende gegevens zoals onder andere verkoopcijfers, type woning, kubieke meters inhoud, bijgebouwen, kavelgrootte en dergelijke worden het gehele jaar door verzameld en geanalyseerd en in het model verwerkt. De gemeente verkrijgt deze gegevens van verschillende bronnen: uit het kadastrale register, van luchtfoto´s en uit al eerder door de gemeente vastgelegde gegevens. Nadat de kenmerken van uw woning zijn vastgesteld, worden de prijzen van soortgelijke woningen, die rond de waardepeildatum zijn verkocht, onderzocht. Huurwoningen worden getaxeerd alsof ze verkocht worden als eigen woningen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Nieuwe WOZ-waarde woning Zwolle”

  1. Nou ik ben benieuwd… (zucht) De afgelopen jaren lag het bedrag v. onze WOZ-waarde inderdaad op het niveau van het bedrag dat de woning zou kunnen opbrengen – als een gek hem zou kopen (veel te hoog dus…)

  2. Maakt ten aller tijden bezwaar tegen de aan slag en vermeld de waarde die jij denkt dat je pand waard is.
    Kijk ook naar de nodige omissies die jouw pand hebben en benoem deze.
    Op internet staan vele voorbeelden waardoor je verlaging kunt bewerkstellen.

  3. Maak altijd bezwaar en verzoek daarbij altijd om gehoord te worden.Wordt je bezwaar afgewezen ga dan in beroep !!
    laat je niet afschrikken door de griffie kosten.In de meeste gevallen zal de gemeente je dan wel een nieuw voorstel doen.
    De griffie kosten krijg je dan terug.

  4. Tja ik heb eens – alleen schriftelijk – bezwaar gemaakt. Ons huis was toen echt hoger ingeschaald dan dat ’t waard was – en maf genoeg was het om onverklaarbare reden ook meer waard dan alle huizen waarmee het vergeleken was! Maar het bezwaar werd afgewezen.
    De stappen die jullie noemen heb ik trouwens niet genomen.

  5. Dat is precies de reden dat bijna alle bezwaren zonder er naar te kijken worden afgewezen Nijntje..De burger slikt het wel.Ik ben al verschillende keren met sucses de strijd aangegaan.Tot in de rechrbank toe.niet alleen moest de gemeente Zwolle opdraaien voor de griffie kosten maar ook voor de kosten die ik had gemaakt en de uren vergoeden dat ik niet kon werken.Moet je wel eisen.De gemeente probeerde nog voor de rechtzitting mij te lijmen met een voorstel maar ik heb toen geschreven dat ze dat eerder bij het bezwaarschrift hadden moeten doen inplaats van zonder er naar te kijken af tewijzen.
    En mocht een en ander toch niet baten dan heb je in iedergeval veel lol van die griffie kosten want niet alleen de makelaar moet komen opdraven bij de rechtbank maar ook een paar ambtenaren.Je krijgt ook nog een leuk boekwerkje met fotos van je huis.
    Dus ALTIJD bezwaar maken en het bij afwijzijn her er niet bij laten zitten.
    Echt als je beroep bij de rechtbank aantekend dan komen ze echt wel over de brug.

Reacties zijn gesloten.