Zes winnaars wijkbudgetten Zwolle

Zwolle – Zes projecten kwamen gisteren als winnaar uit de bus bij de verkiezingsavond van de laatste ronde van de Wijkbudgetten. Bewoners uit de Binnenstad en de wijken Hanzeland en Veerallee hebben de afgelopen weken kunnen stemmen op hun favoriete idee. Zes daarvan worden nu gerealiseerd.

Voor de Binnenstad worden alle drie de ingediende ideeën gerealiseerd. Het centrum wordt binnenkort gesierd met een nieuwe speelplek, muurschilderingen en leilinden langs de gevel van C&A. Grote winnaar van Hanzeland is het project ‘Muurschildering in de Lunentunnel’, waaraan 200 bewoners de voorkeur gaven. Het tweede project van Hanzeland kreeg 53 stemmen en zo het restantbedrag van het budget voor deze wijk. Hiervan wordt de middenstrook van de Hamburgstraat opnieuw ingericht. Ook de Veerallee kent een duidelijke winnaar: met 99 stemmen is het project ‘Speelplekken in de Veerallee’ de gelukkige.

Spannende avond

Tijdens de verkiezingsavond presenteerden de indieners hun ideeën, om zo de laatste stemmen binnen te halen. Nadat alle stemmen geteld waren, maakte de avondvoorzitter de uitslag van de verkiezingen bekend. Wie buiten de prijzen viel, kreeg van de voorzitter het advies om met de gemeente mogelijkheden te bekijken om het project alsnog een vervolg te geven.

Wijkbudgetten

De verkiezingsavond werd gehouden in het kader van de zesde en laatste ronde van het project Wijkbudgetten. Voor iedere wijk is een budget beschikbaar gesteld om zo ideeën van bewoners te kunnen realiseren. Voor de Binnenstad is dit budget €56.120,-, Hanzeland kent een budget van €14.835,- en de Veerallee €15.510,-. Donderdag 3 maart 2011 wordt de verkiezingsuitslag van de Wijkbudgetten in Stadshagen bekend gemaakt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Zes winnaars wijkbudgetten Zwolle”

Reacties zijn gesloten.