Cursus ‘Op verhaal komen’

Zwolle – Ieder mens heeft een uniek levensverhaal. Herinneringen ophalen aan het eigen leven helpt om je bewust te worden van je eigen kwaliteiten en levenservaring. Daardoor kun je positiever in het leven staan en je leven bewuster richting geven.

In de cursus ‘Op verhaal komen’ kunnen mensen van 55+ actief hun eigen leven onder de loep nemen en beschrijven, en daarover met anderen in gesprek gaan. Binnenkort start de Afdeling Preventie van Dimence met deze cursus. Voorafgaand aan deelname krijgt u eerst een kennismakingsgesprek om samen te kijken of deze cursus bij u past. De kennismakingsgesprekken staan gepland in week 12 en 13.

De cursus is bedoeld voor mensen die terug willen kijken op hun leven, die een soort tussenbalans op willen maken en aanknopingspunten willen vinden om de toekomst positiever tegemoet te treden. Voor deze cursus is schrijftalent niet noodzakelijk. Wel is het een voorwaarde dat deelnemers een periode actief willen kijken naar het eigen leven en naar dat van groepsgenoten.

Vragen die aan de orde komen in de cursus zijn: ‘wat heb ik gedaan en geleerd in verschillende fasen van mijn leven’, ‘welke betekenis kan ik aan mijn leven geven’, ‘wie zijn en waren de belangrijkste personen in mijn leven’, ‘wat wil ik de komende jaren ontwikkelen’, ‘welke gebeurtenissen geven mij spanning en hoe kan ik dat veranderen?’

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur. Er kunnen maximaal vier personen per groep deelnemen. De bijeenkomsten vinden plaats aan de Burgemeester Roelenweg 9 te Zwolle.

Voor informatie en aanmeldingen: Cursuscentrum Preventie, 038 4269 522 of preventie.westoverijssel@dimence.nl .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Cursus ‘Op verhaal komen’”

Reacties zijn gesloten.