Het weer: droog

Zwolle – Donderdag begint de dag op veel plaatsen bewolkt. Alleen in het noordwesten van het land komen nog enkele opklaringen voor. In Limburg is de bewolking wat dikker en kan er in de ochtend op een enkele plek wat lichte motregen vallen.

16-03-2011_weerfoto_zwolle-oost.jpg

Donderdagmiddag kan in het westen de zon tijdelijk door breken. Verder blijft het bewolkt, maar droog. Er staat een noordenwind en deze is zwak tot matig van kracht. In het noorden van het land is de wind noordoostelijk en draait pas in de avond naar het noorden. De middagtemperaturen variëren van 7 tot 9 graden in het noorden van het land tot 11 of 12 graden in het zuiden. Alleen op de Waddeneilanden blijft de temperatuur met 5 of 6 graden wat achter door het koude zeewater. Vannacht is het bewolkt en loopt de temperatuur terug naar 2 tot 4 graden. De wind draait meer naar het westen en daarmee kunnen enkele opklaringen het land binnen trekken. Tijdens die opklaringen kan de temperatuur dalen naar een enkele graad boven het vriespunt.

Vrijdag verdwijnen de opklaringen en in de middag kan er in het noorden op een enkele plek wat lichte regen vallen. Door de zwakke westen- tot zuidwestenwind lopen de maxima uiteen van 9 graden in het noorden tot 13 graden in het zuiden van het land. Vrijdagavond maakt het hele land kans op regen.

Zaterdag valt er in de ochtend nog wat regen, maar in de middag wordt het geleidelijk droger. Het hogedrukgebied ten westen van ons land krijgt dan meer grip op het weer. Zondag is het droog en breekt de zon af en toe weer door. Het is in het weekend met 8 tot 10 graden wel vrij fris. Na het weekend komt het hogedrukgebied boven Nederland te liggen. Het blijft volgende week droog en het wordt eits zonniger en warmer.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)