Meander College geeft concert in passietijd

Zwolle – Op donderdagavond 31 maart zal in de Plantagekerk in Zwolle het eerste "Meander Passieconcert" worden gegeven. Als een vervolg op het succesvolle Meander Kerstconcert zal deze keer de lijdens- of veertigdagen-tijd centraal staan in dit concert. 

affiche_meander_passieconcert_470.jpg

Meander Vocaal, het schoolkoor van het Meander College bestaande uit 80 bovenbouwleerlingen, zal samen met Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel het Requiem van de Engelse componist John Rutter uitvoeren. Deze mis voor de doden (Requiem) is een allerminst alledaags werk voor scholieren en eveneens niet eenvoudig voor de jonge stemmen. Toch zijn de dirigenten Martien Hovestad en Albert Dam er in geslaagd de 150 jongeren zo ver te krijgen. Als solist zal uit eigen gelederen Rivka Ruiter de sopraanpartij voor haar rekening nemen. 
Naast het Requiem zal het "Kyrië in d" van Mozart en de "7e Symfonie" (Unvollendete)  van Schubert worden uitgevoerd. Het Meander Passieconcert begint donderdag 31 maart om 20.15 uur in de Plantagekerk. Kaarten kosten €7,50 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen tot 12 jaar en zijn verkrijgbaar bij het Meander College (038-4533904) of aan de zaal. Meer informatie op www.vuurvogeljeugdorkest.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)