Boekenweek Live!

Zwolle – Dit wordt het eerste landelijk interactief uitgezonden schrijversbezoek ooit. Arthur Japin bezoekt de Openbare Bibliotheek Amsterdam en gaat daar in gesprek met scholieren uit het hele land. Gastheer van deze literaire show is Khalid Boudou, die als talkshowhost (nu nog) minder bekend is dan als auteur van boeken als Het schnitzelparadijs en Pizzamafia.

Waar gaat het over? Niet voor niets is Arthur Japin uitgenodigd voor deze primeur. Lezers van zijn boeken weten dat zijn werk vaak alles te maken heeft met het thema van de Boekenweek 2011: Geschreven portretten. Arthur Japin zegt vaak dat hij overal in zijn boeken eigen ervaringen verstopt, al wil hij nooit verklappen waar precies. Tijdens Boekenweek Live! zal vooral gesproken worden over Japins boek Een schitterend gebrek. Dit boek gaat over Casanova, de wereldberoemde lover uit Italië.

 Zal het Khalid Boudou en de scholieren lukken te achterhalen welke gebeurtenissen in dit boek niet door Casanova, maar door Japin zelf werden beleefd?


Wat kun je verwachten?
Een goed gesprek over een schitterend boek. Maar ook live muziek en presentaties van de aanwezige scholieren. Ook zie je hoe een schitterend gebrek verstript wordt tot één enkele pagina. Daarnaast gingen twee scholieren op pad met Boekenweekauteur Kader Abdolah. In een filmpje laten zij zien wat zij samen meemaakten. En nog veel meer…nog veel meer… De afgelopen weken stuurden scholieren filmpjes en geluidsfragmenten in naar de redactie van Boekenweek Live!, in de hoop een plaats in de uitzending te bemachtigen. Kijk en luister zelf hoe deze leerlingen zich lieten inspireren door Een schitterend gebrek en vervolgens zelf iets moois creëerden. Twee klassen 5 VWO van Thomas a Kempis hebben meegedaan aan een wedstrijd nav het boek van Artur Japin / Een schitterend gebrek met de volgende bijdragen:
-een groepje leerlingen heeft een muziekstuk gemaakt bij het boek
-een groepje heeft een muziekstuk van Volumia uitgezocht bij het boek
-een groepje heeft een striptekening gemaakt bij het boek

Interactief
De scholieren in de OBA-studio zijn afkomstig uit de hoofdsteden van de twaalf provincies van Nederland, ook 2 leerlingen en een docent van het TAK uit Zwolle. De twee klassen 5 VWO volgen vanaf 12.45 uur de rechtstreekse uitzending van Boekenweek Live! in de Statenzaal van de bibliotheek via een Skype-verbinding. Enkele leerlingen zitten in de vergaderkamer op de 1ste verdieping klaar om te skypen met Amsterdam. De studio schakelt van tijd tot tijd naar deze klassen, die zo dus interactief deelnemen aan de uitzending in de studio. Tijdens de uitzending zal er een Twitterstream in beeld verschijnen waarop alle kijkers live kunnen reageren. Kijk live naar Boekenweek Live! en doe mee! Want dan wordt het natuurlijk pas echt interactief.

Voor meer info en de link naar de live uitzending http://www.bibliotheekzwolle.nl/article_view.php?id=290

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)