Zwolle gastheer voor EK Inline-skaten

Zwolle – Zwolle is in augustus gastheer voor de Europese Kampioenschappen Inline-skaten (skeeleren). Vandaag maakte het college bekend de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) een subsidiebedrag van € 35.000 toe te kennen voor de organisatie van het topsport evenement.

Behalve in Zwolle vinden er ook EK wedstrijden in Heerde plaats. Het gaat dan om het onderdeel Baan. De onderdelen Weg en Marathon worden in Zwolle georganiseerd. Wethouder Gerrit Piek is verheugd dat de KNSB het EK Inline-skaten graag in Zwolle wil houden. “Zwolle is een sport stad. Er wordt hier op vele niveaus sport beoefend. Topsport evenementen als dit hebben een prachtige voorbeeldfunctie. Niet alleen omdat het onze stad bij een breed publiek onder de aandacht brengt, maar vooral ook omdat het sport op de kaart zet en mensen kan inspireren zelf ook te gaan sporten”.

Tijdens het EK worden in Zwolle ook verschillende activiteiten georganiseerd om ook de breedtesport onder de aandacht te brengen. Zwolle hoopt hiermee nog meer mensen te interesseren voor sport en vooral voor het beoefenen van sport.

Het EK Inline-skaten is van 30 juli tot en met 6 augustus. Tot en met 1 augustus het onderdeel Baan in Heerde en 3 tot en met 6 augustus de onderdelen Weg en Marathon in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Zwolle gastheer voor EK Inline-skaten”

  1. leuk! En met de ‘Muldertjes’ 2 Zwolse medaillekandidaten;D (hoewel denk alleen op de baan, zeker niet op de marathon).
    Ben benieuwd naar het parcours. ROndje om de binnenstad lijkt me mooi!

  2. vind dit ook heel goed nieuws. en voor 10% van het totaal budget denk ik dat zwolle een mooi evenement heeft binnengehaald.
    + dat 35.000 euro voor 4 dagen activiteiten in de stad volgens mij niet veel geld is. ben benieuwd welk rondje ze gaan rijden.
    iemand al enig idee?

  3. Citaat vanaf skatingonline.nl:
    ‘Het parcours is nog niet volledig bekend. Wel is duidelijk dat het Europese skeelertoernooi ergens in het centrum verreden zal worden.
    Tijdens het ek weg worden er net als op de baan verschillende afstanden gereden. Het wegparcours zal ongeveer 400 meter lang zijn. Dit zijn onder normale omstandigheden een 200 en 500 meter voor de sprinters en een punten- en een afvalkoers voor de lange afstand rijders. Daarnaast wordt ook het spectaculaire onderdeel de aflossing op de weg worden verreden. De marathon vindt normaal gesproken op een volledig ander en vooral langer parcours.’

  4. Ik dacht dat Inline-skaten juist binnen skaten was met van die heuvels en half pipes met trucjes. Nu is het dus gewoon op straat rolschaatsen? Doe dan maar rondje verkeersplein dan verdwalen ze ook niet en héééééle snelle tijden!:)

Reacties zijn gesloten.