Berkum afgetroefd in Staphorst!

Zwolle – VV Berkum heeft geen vervolg kunnen geven aan de goede prestaties van de laatste weken en in de sleutelwedstrijd bij Staphorst dure punten verspeeld.

staphorst_berkum_1_470.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

De thuisclub was op alle fronten beter en de 3-1 einduitslag was nog aan de magere kant voor de Staphorsters, die beter positiespel koppelden aan een prima inzet. “Wij hebben de slag volledig verloren op het middenveld,” aldus Berkum-coach Michel van Oostrum, die na afloop flink de pest in had over de prestaties van zijn elftal. Daar was alle reden toe want Berkum werd al snel overklast. De Zwolse ploeg begon weliswaar hoopgevend, maar al na enkele minuten was het bij de eerste de beste serieuze aanval van Staphorst raak aan de andere kant. De bal belandde bij Rob Mijnheer die uithaalde en de 1-0 binnen schoot. Dat bleek een geweldige opsteker voor een fel jagend Staphorst, dat Berkum niet meer in haar spel liet komen. Middenvelder Hermen Hogenkamp speelde daarbij een grote rol door met lepe passes te strooien, de lange Camiel Fidom besliste bijna elk kopduel in zijn voordeel en voorin waren Frank Kuurman en vooral Martijn Brakke vrijwel ongrijpbaar voor de Berkum-defensie.

staphorst_berkum_2_470.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

staphorst_berkum_3_470.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

staphorst_berkum_4_470.jpg
Foto: Rainer Fröhlich


Al snel na de openingsgoal waren er geweldige kansen voor Fidom en Kuurman maar Berkum hield de achterstand nog beperkt door goede reflexen van Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis, die wel een aantal keren hulp kreeg van paal en lat. Zo’n vijf minuten voor rust ging het echter alsnog mis voor Berkum toen Martijn Brakke weer eens vrij werd gespeeld. De clubtopscorer liet Bouwhuis kansloos met een diagonaal schot dat in de benedenhoek vloog: 2-0. Vlak voor de pauze liet Berkum een van de schaarse tegenstoten zien maar de uithaal van Kassim Bizimana werd goed gepakt door de prima keepende Staphorst-doelman Alfred Knoll. Na de pauze ging Staphorst gewoon verder met druk zetten en Berkum mocht niet mopperen dat Fidom en Rob Mijnheer in kansrijke positie over en naast schoten. Na ruim een uur spelen leek Berkum echter de spanning terug te brengen in het tot dan toe eenzijdige duel. Een rommelige aanval kwam via invaller Arjen Westrik, terug na weer een lange tijd van blessureleed, terecht bij Kassim Bizimana en diens inzet hobbelde de goal in: 2-1. De Berkum-aanhang hoopte dat die tegentreffer het begin zou zijn van een wederopstanding van de Zwolse ploeg, maar al enkele minuten werd die hoop hardhandig de kop ingedrukt. De bal werd door Fidom doorgekopt naar de vrijstaande Martijn Brakke die direct profiteerde en zo voor de 3-1 en zijn tweede treffer van de middag zorgde. Volgens de Berkum-spelers stond Brakke buitenspel toen hij de bal ontving, maar het arbitrale trio negeerde de protesten. In het restant van de wedstrijd probeerde Berkum de stand nog wel een wat draaglijker aanzien te geven maar dat leverde weinig op. Staphorst kon naar hartelust combineren en had zelfs nog de nodige kansen om de score verder uit te bouwen. Dat de ploeg van trainer Hans van Dijkhuizen dat naliet was één van de weinige dingen die konden worden aangemerkt op Staphorst, dat nu op een fraaie (gedeelde) derde plaats op de ranglijst staat. Berkum daarentegen zakte weer terug naar de ‘gevarenzone’ en zal in de resterende wedstrijden wél punten moeten pakken. De eerste gelegenheid daartoe is op 9 april in de thuiswedstrijd tegen ACV, opnieuw een club uit het ‘linker rijtje’. Daarvóór speelt Berkum op donderdag 31 maart nog een oefenduel tegen het beloftenteam van eredivisionist SC Heerenveen.

Staphorst-Berkum, 26 maart 2011

Eindstand: 3-1 (2-0)

Doelpuntenmakers: 4. Rob Mijnheer (1-0), 39. Martijn Brakke (2-0), 64. Kassim Bizimana (2-1), 66. Martijn Brakke (3-1)

Gele kaart: Pascal Diender (Berkum)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Kees Dorgelo, Edmund Mijnheer (74. Bram Roelofs), Pascal Diender, Richard Bouwmeester (56. Georgie Huisman), Jeffrey Pohowainjaan, Hiro Gnanapragassam (56. Arjen Westrik), Frank Hoolsema, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Kassim Bizimana

Opstelling Staphorst: Alfred Knoll, Stefan Freriks, Ruben Peltjes, Hermen Hogenkamp, Martijn Bakker, Rob Mijnheer, Martijn Brakke, Rudan Schuurhuis, Harm Jan Tip, Frank Kuurman (89. Bennie Veldhoen), Camiel Fidom (87. Leon Kosse)

staphorst_berkum_6_470.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Berkum afgetroefd in Staphorst!”

  1. Maar je kunt het ook zo doen als de ploeg aan de overkant Als je biertje bestelt verwacht je een Jupiler,en geen Hertog Jan,want die is duurder en als je dat bij ieder klant doet,kom je ook makkelijk aan je inkomsten.8)

Reacties zijn gesloten.