Zwolle mikt op slimme inzet externe inhuur

Zwolle – Zwolle kijkt zorgvuldig naar het aantal medewerkers dat wordt ingehuurd om gemeentelijke klussen te klaren. De gemeente heeft een inventarisatie gemaakt van de zogenoemde extern inhuur over de afgelopen jaren.

Burgemeester en wethouders legt de gemeenteraad voor of zo’n inventarisatie vaker gedaan kan worden. Bij externe inhuur gaat het om arbeid die van de gemeente gevraagd wordt en die niet wordt uitgevoerd door eigen mensen maar door private organisaties met een winstoogmerk. Het gaat dan niet om ingekochte diensten en producten in het kader van de WMO – bijvoorbeeld hulp in de huishouding. Expertise die wordt ingehuurd voor bijvoorbeeld adviezen, second opinions en onderzoeken valt wel onder de inventarisatie. Alle eenheden van de gemeente, op één na, hebben in 2009 en 2010 binnen het daarvoor beschikbare budget externe krachten ingehuurd. Alleen bij de eenheid Sociale Zaken en Werkgelegenheid was dat niet het geval. Al langer wordt bij de gemeente kritisch gekeken naar hoe Zwolle haar taken zo efficiënt en effectief mogelijk kan uitvoeren. Daarbij is externe inhuur een optie, bijvoorbeeld om tijdelijk expertise aan te trekken of om een piek in de werkdruk op te vangen. Burgemeester en wethouders hebben aangegeven de registratie van en rapportage over externe inhuur te willen blijven ontwikkelen. Bovendien zoekt de gemeente op dit moment al naar manieren om nog slimmer om te gaan met tijdelijke capaciteitsvragen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Zwolle mikt op slimme inzet externe inhuur”

  1. Bericht door DT32, op 6 april 2011 om 00:29
    NOG slimmer….. Ik zeg niks..

    Nee, je zegt wel dégelijk iets!
    Moeten ze dan maar niets meer extern inhuren? Voor alles waar ze zelf de capaciteit of kennis niet voor hebben nieuwe mensen aannemen?
    En wat dan als de betreffende klus erop zit? Ontslaan? Of gewoon in dienst houden? Dan zitten we over een paar jaar weer met massa ontslagen! Dan hebben we een gemeente waar duizenden mensen werken waarvan meer dan de helft is binnengehaald voor tijdelijke projecten en die eigenlijk nu niets meer te doen hebben!

Reacties zijn gesloten.