Unieke samenwerking Muzerie en Hedon voor kinderen

Zwolle – Spelen in een popband spreekt bij veel kinderen tot de verbeelding. Kunstencentrum Muzerie en Hedon hebben daarom de handen ineen geslagen en organiseren muziekproject ‘Woetstok’:  een popwerkplaats voor kinderen uit het basisonderwijs.

De afgelopen weken zijn bovenbouw leerlingen van OBS het Veldboeket en De Werkschuit die zelf al een instrument bespelen, maar nog weinig popervaring hebben, bij Muzerie begeleidt door bandcoach Mikel Foendoe van het kunstencentrum. Hij heeft de kinderen geleerd hoe ze hun instrument in popmuziek kunnen gebruiken. De kinderen die geen instrument bespelen zijn door zangcoach Floor Stappers van Muzerie geschoold in popzang. Hedon ontvangt de jonge popmusici op 20 april voor hun eerste optreden op een echt poppodium. De kinderen presenteren dan het eindresultaat van ‘Woetstok’ en kunnen dan voor het eerst ervaren hoe het is om voor publiek én in de spotlights te staan.

Landelijk project

‘Popwerkplaats Woetstok’ is een samenwerking tussen Hedon, Kunstencentrum Muzerie, De Muziekschool Twente en Stichting Twee-ater in Amsterdam. Doel is om kunstencentra en poppodia te verbinden en kinderen zo al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de popcultuur en daarin zelf ook te participeren.  Dit landelijke project wordt mogelijk gemaakt door subsidie van Fonds Cultuurparticipatie en ook uitgevoerd in Enschede, Apeldoorn, Eindhoven en Haarlem.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Unieke samenwerking Muzerie en Hedon voor kinderen”

Reacties zijn gesloten.