Concert Nancy Marano en John Engels

Zwolle – De Amerikaanse jazz-zangeres en pianiste Nancy Marano geeft op donderdag 21 april van 13.00 tot 14.00 uur een swingend lunchconcert op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle (Aan de Stadsmuur 88). Zij wordt begeleid door Tilmar Junius (piano), Sjoerd Dijkhuizen (saxofoon), Hans Voogt (gitaar), Henk de Ligt (contrabas) en speciale gast John Engels (drums). De toegang is gratis.

Nancy Marano is twee dagen te gast op het conservatorium. De dag voor het concert, op woensdag 20 april, geeft zij een masterclass. Van 10.30 tot 17.30 uur coacht zij zangstudenten en bands van de afdeling Jazz & Pop. Ook bij de masterclass is publiek welkom.

In haar imposante carrière heeft Nancy Marano samengewerkt met talloze jazzmusici waaronder Gerry Mulligan en Michel Legrand. Zij is als zangeres en docent actief in de New Yorkse jazzscene. Het vooraanstaande Amerikaans jazzmagazine Downbeat heeft haar cd You’re Nearer uitgeroepen tot de beste cd van het jaar 2000. Deze cd is overigens opgenomen met bekende Nederlandse jazzmusici. Nancy is van 12 tot en met 24 april in Nederland voor verschillende masterclasses en concerten. Meer informatie op www.nancymarano.com  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)