Pannakooi voor Hengeveld College

Zwolle – Spelers van FC Zwolle, waaronder Sjoerd Ars, Albert van der Haar, Arne Slot en Erik Bakker, openden donderdagmiddag de gloednieuwe Pannakooi (met basket) op het schoolplein van het Hengeveld College, waar de Ambelt en de Twijn scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs, onder één dak gevestigd zijn.

14-04-25011_opening_pannakooi_dr_hengeveld_stichting_4.jpg

Voorafgaande de partijtjes hield directeur Wijtsma een korte toespraak. Voetballen kon natuurlijk niet op een lege maag. Ambelt-stagecoach Ernest Van Voorst had daarom een lunch georganiseerd in het restaurant van het Hengeveld College. Ambelt-leerlingen verzorgden zelf de lunch, bestaande uit diverse belegde broodjes en soep. Dit alles sloot mooi aan bij hun opleiding Consumptief. Greidanus: “We zullen zorgen dat de spelers genoeg energie hebben voor alle partijtjes.” Uitraard werd er ook een balletje getrapt. De Ambelt en de Twijn zijn verheugd met de komst van de Pannakooi. Deze biedt leerlingen veel plezier en lichaamsbeweging tijdens de pauzes.

14-04-25011_opening_pannakooi_dr_hengeveld_stichting_2.jpg

14-04-25011_opening_pannakooi_dr_hengeveld_stichting_3.jpg

14-04-25011_opening_pannakooi_dr_hengeveld_stichting_6.jpg

“Sport verbroederd, geweldig dat de FC Zwolle-spelers in deze drukke periode tijd vrij hebben kunnen maken om de opening tot een feest te maken. Daar waar landelijk plannen zijn om enorm te bezuinigen op onze leerlingen is het goed te constateren dat FC Zwolle zijn maatschappelijke gezicht laat zien”, aldus Wijtsma.

14-04-25011_opening_pannakooi_dr_hengeveld_stichting_5.jpg

14-04-25011_opening_pannakooi_dr_hengeveld_stichting_1.jpg

Het viel overigens wel op dat FC Zwolle een aantal routiniers stuurde. Wijtsma: “Natuurlijk begrijpen wij dat ook, want de Ambelt- en de Twijn-leerlingen zijn echte kampioenen. Wij denken dat onze leerlingen FC Zwolle net dat duwtje kunnen geven naar het aankomende kampioenschap.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)