SVI klaar voor 9e editie van de Hanze Trophy

Zwolle – Voetbalvereniging SVI organiseert in het paasweekend (23 en 24 april) van 2011 voor de negende keer de Hanze Trophy, het internationale voetbaltoernooi voor jeugdteams. De v.v. SVI doet dit in samenwerking met Euro-Sportring, een internationale organisatie die wereldwijd sporttoernooien organiseert. De v.v. SVI is er bijzonder trots op dat ook dit jaar het toernooi weer volledig is bezet, liefst 50 teams hebben zich ingeschreven.

De vorige edities van het toernooi zijn door zowel de deelnemende teams als van Euro-Sportring met de hoogste waarderingscijfers beloond; “veel organisatietalent en veel gevoel voor gastvrijheid”. De v.v. SVI wil een goede gastheer zijn. Daarom zijn er in het paasweekend ruim 150 vrijwilligers actief, die de deelnemers een onvergetelijk weekend willen bezorgen. Om alle deelnemers goed te kunnen ontvangen wordt er een grote feesttent geplaatst. De 50 teams zijn afkomstig uit vijf Europese landen, nl. uit Schotland, Denemarken, België, Duitsland en Nederland. Naast de jeugdteams van v.v. SVI doen ook andere Zwolse teams mee aan het toernooi.

Wethouder Piek verricht zaterdagmiddag (11 april) om 12:30 uur de officiële opening van het toernooi. Deze opening is altijd een happening waarbij alle teams in een parade naar het hoofdveld gaan.
Tijdens het toernooi wordt er vermaak geboden door een ‘Panna-kooi’ en een ‘Beach-soccer toernooi’. Voor dit laatste evenement stort de ROVA 70m3 zand op het middenterrein. Daarnaast zal een DJ er voor zorgen dat het hele weekend een feestelijk tintje krijgt. Vooral bij de finale’s van iedere categorie zal hij de spanning verder opvoeren (met een knipoog naar de Champions League).

Het lijkt vanzelfsprekend dat kinderen kunnen sporten. Dat gaat echter lang niet altijd op. Als vereniging heeft v.v. SVI ook aandacht voor degenen die getroffen zijn door ziekte en niet aan dergelijke toernooien kunnen deelnemen. Er wordt daarom een tombola en verloting georganiseerd waarbij de opbrengst ten goede komt aan KIKA, het fonds Kinderen Kankervrij.

Kortom, een uniek weekend waarbij jonge voetballers samen spelen en strijden voor mooie prijzen en de eer, waarbij de organisatie zorg draagt voor een prettige sfeer.

Het programma zal in grote lijnen zijn:

Vrijdagmiddag Aankomst teams – check in en informatie.
Vrijdagavond Teamleiders receptie

Zaterdag

09:00 uur Aanvang toernooi
12:30 uur Officiële opening
20:00 uur Feestavond/Disco in het clubhuis

Zondag 09:30 uur Laatste voorronden, klassementswedstrijden en finales
16:30 uur Feestelijke prijsuitreiking.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)