Concert het Zwolse jeugdorkest op Koninginnedag

Zwolle – Een jeugdorkest bestaande uit de jeugdleden van een aantal Zwolse orkesten, treedt op zaterdag 30 april op tijdens Koninginnedag. Het orkest speelt ‘The Dance Club’ en staat onder leiding van Edwin van der Moolen. Dit optreden is mede mogelijk gemaakt de Provincie Overijssel, Kunst&Zo en Muzerie.

Iedereen is van harte uitgenodigd om op Koninginnedag te gaan luisteren naar Zwolles grootste muzikale jonge talent op de Grote Markt, waar ze vanaf 12.00 uur te beluisteren zal zijn. Om 13.30 uur neemt Patrick Curfs van Thomas-orkest het dirigeerstokje over, om de rest van de middag in te vullen met muziek van onder meer de Zwolse Frank Sinatra Jilles, James Brown-imitator Buddhi, zangeres Pennyleen, Kayak- zangeres Cindy Oudshoorn en de Zwolse bands Muppet Stuff. Het Zwolse jeugdorkest biedt jong talent de kans om aan de ene kant podiumervaring op te doen, en aan de andere kant leren samenspelen met collega-muzikanten van andere orkesten. Kunst&Zo, afdeling muziek van Muzerie en met name de Provincie Overijssel steunt dergelijke initiatieven, om de talenten van jonge muzikanten tot volle bloei te kunnen laten komen.

Een voortzetting van dit optreden vindt plaats op zaterdag 18 juni o.a. in schouwburg Odeon, waarbij jeugd tussen 14.00 en 15.30 uur terecht kan voor diverse muziekworkshops op verschillende instrumenten in het kader van Muziekparade en Einduitvoering Muziek van Muzerie. Deze uitvoering wordt afgesloten met The Dance Club’.

Ook tijdens de Dag van de Vrijwilliger op zaterdag 24 september aanstaande, waarbij allerlei uit vrijwilligers uit Zwolle en omstreken zich van hun beste kant laten zien in park De Weezenlanden in Assendorp en waarbij verschillende Zwolse orkesten acte de presence geven. De middag wordt wederom afgesloten met een concert van jeugdleden van de verschillende Zwolse orkesten, waarbij ‘The Dance Club’ opnieuw zal worden uitgevoerd. Voor alle deelnemende jeugdleden weer een kans om het podium te betreden!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Concert het Zwolse jeugdorkest op Koninginnedag”

Reacties zijn gesloten.