Ommer topscorer voor VV Berkum

Zwolle – Aanvaller Rik Jan de Groot, nu actief bij OZC in Ommen, zal met ingang van het seizoen 2011-2012 de selectie van VV Berkum versterken. Richard Bouwmeester verruilt Berkum volgend seizoen voor WVF, zijn ‘oude’ club.

Bij tweedeklasser OZC is de 22-jarige Rik Jan de Groot dit seizoen topscorer met tot nu toe 14 goals. Eerder kwam hij ook uit voor het beloftenteam van eerstedivisieclub FC Emmen. “Ik wil graag de uitdaging aangaan en op een hoger niveau spelen. Bij Emmen zat ik dicht tegen de hoofdselectie aan maar is het niet gelukt door een blessure. Bij Berkum wil ik in de hoofdklasse die stap omhoog wél maken,” zegt hij er zelf over.

Rik Jan begon in de jeugdelftallen van OZC in zijn woonplaats Ommen en kwam daarna bij de C-junioren van Heracles in Almelo. Hij keerde terug naar OZC om vervolgens te worden opgepikt door Emmen, waarbij hij regelmatig scoorde in het beloftenteam. Nadat een blessure daar een dichtbij lijkende doorbraak naar de hoofdmacht in de weg stond vertrok hij naar Stevo in Geesteren. Rik Jan promoveerde met die club in 2009 naar de 1e klasse van het zondagvoetbal, waarbij hij toen niet alleen clubtopscorer werd maar ook de winnende treffer in de finale van de promotieduels maakte, om daarna terug te keren naar het ‘oude nest’ OZC.

Richard Bouwmeester heeft besloten om volgend seizoen terug te keren naar WVF, waar hij vóór zijn Berkum-periode ook speelde. De nu 27-jarige aanvaller en middenvelder heeft twee seizoenen bij Berkum in de hoofdklasse gespeeld.Berkum heeft verder Jeroen Horstman toegevoegd aan de hoofdselectie voor het nieuwe seizoen. Jeroen, een 22-jarige verdediger, is afkomstig uit de tweede selectie van Berkum. Zijn broer Dennis Horstman, die al eerder bij de hoofdselectie kwam, heeft toegezegd ook in het seizoen 2011-2012 voor Berkum uit te zullen komen. Datzelfde geldt voor Kees Dorgelo, Frank Hoolsema, Arjen Westrik, Bram Roelofs, Felix Hermsen, Hiro Gnanapragassam en Harmen Sikkema die allemaal al deel uitmaken van de eerste selectie van VV Berkum en nu hebben ‘bijgetekend’.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)