Darryl Lachman naar FC Zwolle

Zwolle – Darryl Lachman verruilt aan het einde van het seizoen FC Groningen voor FC Zwolle. De verdediger (21) kiest voor een overstap naar FC Zwolle, koploper in de Jupiler League. Volgens Voetbal International was ook BV Veendam voor de verdediger in de markt. De keus van Lachman is echter gevallen op FC Zwolle.

"We hebben ook met Veendam gesproken, maar bij FC Zwolle heeft Danny het beste gevoel. Bovendien is de kans daarbij groot dat hij in de Eredivisie actief kan blijven", zegt zaakwaarnemer Johan Wins van EFM International. Lachman doorliep de jeugdopleiding van Ajax. In 2008 maakte hij de overstap naar FC Groningen. Namens de club die zijn thuiswedstrijden speelt in Euroborg maakte hij acht keer zijn opwachting. Meestal deed hij dit als invaller. Zijn aflopende contract wordt in Groningen niet verlengd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Darryl Lachman naar FC Zwolle”

  1. Die jongen is 21. Volgens mij was Holla ook een welkome versterking een aantal jaren geleden. Zwolle heeft de zaakjes qua transferbeleid goed op orde. Jonge spelers met potentie vast leggen kan uiteindelijk zorgen voor wat geld in het laadje.

  2. FC Zwolle wil bij een promotie naar de eredivisie huurling Jeroen Drost van Vitesse overnemen.

    Drost speelt vrijdag in Zwolle de eerste-divisiekraker tegen achtervolger RKC. Jeroen Drost werd in de winterstop door Vitesse aan FC Zwolle, lijstaanvoerder in de eerste divisie, uitgeleend. Hij kreeg van de Zwolse clubleiding inmiddels te horen dat er bij een promotie naar de eredivisie wordt gepoogd hem van Vitesse over te nemen.

    FC Zwolle moet dan wel met Vitesse onderhandelen over het doorlopende contract van Drost, die na de komst van trainer Albert Ferrer uit beeld verdween bij Vitesse.

    “Ik ben een van de slachtoffers van de nieuwe eigenaar Jordania. Sinds hij de baas is zijn bijna alle Nederlandse jongens uit de ploeg verdwenen. De sfeer was om te snijden bij Vitesse. Ik ben blij dat ik er weg ben”, aldus Drost, die wel moest wennen aan zijn nieuwe omgeving. “Het is wel schrikken als je in de eerste divisie een uitwedstrijd bij Fortuna Sittard moet spelen. Zo’n kille entourage was ik niet meer gewend.”

    Jeroen Drost staat vrijdagavond in Zwolle tegenover zijn broer Henrico van RKC. Beide clubs maken uit wie er rechtstreeks promoveert naar de eredivisie. FC Zwolle heeft drie punten voorsprong. Het duel begint om 20.00 uur.

  3. Nu nog proberen René Oosterhof terug te halen van Heerenveen.
    Bij de Friese club krijgt dit groeibriljantje door de aanwezigheid van twee Belgische prutsers geen kans op speelminuten van Ron Jans.
    Toen hij vorig jaar als stand-in voor Boer tegen de rood-gele uilskuikens moest aantreden deed hij het heel goed, beter dan Boer zelf moet ik zeggen.

Reacties zijn gesloten.