School uit Almere Sportiefste Basisschool van Nederland

Zwolle – Basisschool De Caleidoscoop uit Almere is woensdagmiddag in het sportcentrum van Landstede de Sportiefste Basisschool van Nederland geworden. Acht basisscholen steden woensdag in Zwolle om de titel ‘Sportiefste basisschool van Nederland’. De scholen kwamen uit heel Nederland en waren genomineerd vanwege hun vooruitstrevende beleid op het gebied van sport en bewegen.

De verkiezing werd voor de vierde keer georganiseerd door de NOC*NSF en de KVLO, de Koninklijke Vereniging van leraren Lichamelijke Opvoeding. Dit jaar in samenwerking met de gemeente Zwolle, de Landstede Groep, SportService Zwolle en de Hogeschool Windesheim. De verkiezing maakte onderdeel uit van de Nationale Sportweek, die deze week plaatsvindt. De scholen daagden elkaar uit door eerst per school een flitsende podiumpresentatie te geven. Daarna vroeg de jury, onder voorzitterschap van oud-schaatscoach en chef de mission van de Olympische Winterspelen Henk Gemser, de schoolleiding, de vakdocent lo en een leerling over het sport- en beweegbeleid van de school. Ondertussen kregen de leerlingen een aantal sportclinics aangeboden, waarbij ze kennis konden maken met nieuwe of bekende sporten. Aan het einde van de middag was de prijsuitreiking door Oscar Zeegers, acteur (Spangas) én ambassadeur van de Nationale Sportweek.

De genomineerde scholen waren geselecteerd op basis van hun bewegingsprogramma binnen en buiten de lessen. Ook de wijze waarop leerlingen kunnen participeren in de sport- en bewegingsprogramma’s en de maatschappelijke betrokkenheid van de school bij gezond bewegen is een facet waar de nominatiecommissie naar heeft gekeken.

De verkiezing Sportiefste Basisschool van Nederland is een tweejaarlijkse evenement waarbij de school die het meest actief is op gebied van de lichamelijke opvoeding, bewegen en sport in Nederland wordt gekozen. In 2009 werd De Catamaran uit Rotterdam verkozen tot de sportiefste basisschool van Nederland en in 2010 werd het Scala College uit Alphen aan den Rijn tot sportiefste VO school van Nederland gekozen. Dit jaar vond de editie in de gemeente Zwolle plaats.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “School uit Almere Sportiefste Basisschool van Nederland”

  1. Gefeliciteerd,…kanjers van de Caleidoscoop ik had eigenlijk niet anders van jullie verwacht!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reacties zijn gesloten.