Hypermoderne parkeergarage wordt gesloopt

Foto van auteur

Zwolle – Het moest de modernste parkeergarage van Nederland worden: de garage aan de Assendorperdijk in Zwolle die auto’s automatisch op hun plek zet. De elektriciteit die daar voor nodig was zou via zonne-energie worden opgewekt. De high-tech garage zou vijf verdiepingen hoog worden en plaats bieden aan 360 auto’s. Het gebouw staat er al deels, maar het wordt nu weer gesloopt.

De bouw kwam stil te liggen toen er een metalen constructie met zonnepanelen moest worden geplaatst. De gemeente Zwolle gaf de projectontwikkelaar vervolgens de keuze tussen het afbouwen van de garage of het slopen ervan. Omdat het afbouwen zes miljoen euro zou kosten en dat geld er niet was, wordt hij nu gesloopt. Op de plek van de moderne garage gaat de projectontwikkelaar nu een gewone parkeergarage bouwen. Het project kostte tot nu vier miljoen euro.

Het bijzondere aan de parkeergarage is dat op een hele kleine vloeroppervakte heel veel auto’s geparkeerd kunnen worden rekening houdend met de individuele wensen van de parkeerder. Veiligheid en klantvriendelijkheid is hierbij gegarandeerd terwijl beschadigingen aan de auto zijn uitgesloten. In de 6 parkeerlagen die de garage heeft, naast de begane grond die als in/uitrit wordt gebruikt, heeft deze garage een capaciteit van 360 parkeerplaatsen. De garage had inmiddels van de Duitse toezichthouder het TüV certificaat mogen ontvangen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Hypermoderne parkeergarage wordt gesloopt”

 1. Ren, eerst verdiepen en dan mopperen. Het ding is nog lang niet klaar en hangt van patenten aan elkaar. Die patenten liggen deels nog bij de inmiddels failliete aannemer. Verder bouwen is nu niet meer mogelijk.
  De bouw kwam overigens stil te liggen doordat een hele reeks zzp’ers al wekenlang geen centen hadden gezien van de aannemer en op een dag maar gestopt zijn vanwege de non-betaling!

 2. Blijft zonde van het geld!
  Maar ja om het zo te laten staan schiet ook niet op.

  Het project kostte tot nu vier miljoen euro.

  Dat betekend dan toch dat het de projectontwikkelaar zovel geld heeft gekost.

  Het bijzondere aan de parkeergarage is dat op een hele kleine vloeroppervakte heel veel auto??s geparkeerd kunnen worden rekening houdend met de individuele wensen van de parkeerder. Veiligheid en klantvriendelijkheid is hierbij gegarandeerd terwijl beschadigingen aan de auto zijn uitgesloten. In de 6 parkeerlagen die de garage heeft, naast de begane grond die als in/uitrit wordt gebruikt, heeft deze garage een capaciteit van 360 parkeerplaatsen. De garage had inmiddels van de Duitse toezichthouder het T?V certificaat mogen ontvangen.

  Dus een mislukt project krijgt dat certificaat?
  Of ligt dat aan de faillissementen dat het mislukt is en niet aan het concept.

 3. Ik heb daar destijds voor de opleiding journalistiek nog onderzoek naar gedaan, prestigeprojectje van Van der Reijd in Zwolle, ambitieus maar mocht niet teveel kosten en toen ging de hoofdaannemer over de kop en dat was dat…

  Het gerechtshof had al flink wat parkeerplekken gereserveerd en volgens mij ook al een voorschot voor gedaan, dus dat schoot niet. Tevens onderzocht de curator mogelijk frauduleus handelen vlak voor het faillissement, dus het was niet allemaal zuiver.

 4. . Tevens onderzocht de curator mogelijk frauduleus handelen vlak voor het faillissement, dus het was niet allemaal zuiver.

  Studie journalistiek?

  Bovenstaande zin lijkt mij journalistiek niet verantwoord. Als er onderzoek wordt gedaan mag je niet al meteen stellen “dus het was niet allemaal zuiver”. Dat blijkt altijd pas uit de conclusies van het onderzoek.

  Succes met de studie!:)

 5. @Martin,

  De opleiding journalistiek van Windesheim was deze week niet voor niets in het nieuws 😉

  Maar je hebt volkomen gelijk, ik las het later ook maar zag geen wijzig-knop.

  Correctie: ‘dus het leek niet allemaal zuivere koffie te zijn’.

  @Yoz

  Dat vraag ik mij ook af. Het is een project van Van der Reijd, dus ik neem aan dat die hier financieel dik het schip ingaat.

Reacties zijn gesloten.