Instellen persoonlijk account

Het instellen van je persoonlijke account gaat net als het instellen van het "info@weblogzwolle.nl"-account, raadpleeg hiervoor dus de andere artikelen in deze categorie, afhankelijk van het door jou gebruikte mailprogramma.

Vervang in alle venstertjes "info@weblogzwolle.nl" door jouw volledige e-mailadres, "gebruiker@weblogzwolle.nl" dus, en vervang ook (logischerwijs) het algemene wachtwoord door je eigen persoonlijke wachtwoord. Je eigen persoonlijke wachtwoord kun je wijzigen via Mailbeheer door daar met je e-mailadres en wachtwoord in te loggen.

Vervang "Internetkrant Weblog Zwolle" bijvoorbeeld door "[Weblog Zwolle] Jouw Naam" en "Weblog Zwolle – Info" door bijvoorbeeld "Weblog Zwolle – Persoonlijk".

Ik adviseer om geen POP3 meer te gebruiken, maar om over te stappen op het nieuwere IMAP. Dit heeft als voordeel dat de Webmail er ook altijd mee samenwerkt en dat de beveiliging stukken hoger is. Tevens scheelt het mij weer uitleg… 😉

We ondersteunen dus meer manieren van inloggen, maar omdat niet alles even veilig en flexibel is wil ik binnen onafzienbare tijd de oude protocollen als POP3 en POP3S uitfaseren. Daarna wil ik ook IMAP uitfaseren, zodat alleen IMAPS (beveiligde IMAP dus) over blijft.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)