Ondernemers scharen zich achter het OOG

Zwwolle – De spraakmakende verbouwing van Museum de Fundatie – Paleis aan de Blijmarkt ondervindt veel bijval van ondernemers.

artist_impression_uitbreiding_paleis_aan_de_blijmarkt_afbeelding_b.jpg

Op woensdag 22 juni presenteren zich in het Paleis a/d Blijmarkt 14 sponsors. Zij ondersteunen het museum en de realisatie/museale inrichting van de uitbreiding met het OOG. De sponsors in willekeurige volgorde: Rabobank IJsseldelta · Hemmink B.V. · Baker Tilly Berk · Wijzonol Bouwverven · Nysingh advocaten-notarissen · Waanders Uitgevers · DSM · Unica · Novon Schoonmaak · DeltaWonen · Windesheim · EposPress · Zehnder Group Nederland/ J.E. StorkAir · Bouwfonds Ontwikkeling B.V.

Provinciale Staten van Overijssel waren in januari jl. in meerderheid akkoord gegaan met een voorstel om 5 miljoen euro te investeren in de uitbreiding van museum de Fundatie. Alleen de SGP stemde tegen. Het museum voor beeldende kunst kampt al geruime tijd met ruimtegebrek door een fors groeiend aantal bezoekers.

Daarnaast krijgt het museum geld om meer jongeren binnen te krijgen. Naast een eenmalige bijdrage krijgt het museum een ton extra voor de exploitatie. Het ligt in de bedoeling dat het vernieuwde museum over anderhalf jaar zijn deuren gaat openen.

In februari 2011 werd bekend gemaakt dat Museum de Fundatie een bedrag van 200.000,- euro heeft gekregen tijdens het Goed Geld Gala. Sinds februari 2009 maakt Museum de Fundatie deel uit van de kring van beneficïenten van de BankGiro Loterij.

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zwolle wil ook actief bijdragen aan de realisatie van de plannen. Naast de uitbreiding van het museum gaat het om de herinrichting van de Potgieterssingel en op termijn een (kunst)route van het station naar de binnenstad.

Het streven is dat de het uitgebreide museum op 12 -12- 2012 zijn deuren opent. Dat is gelijktijdig met de oplevering van de Hanzelijn, de nieuwe één-uurs treinverbinding tussen Zwolle en Amsterdam. De Fundatie is voor Zwolle en de provincie Overijssel een belangrijke culturele instelling, met een landelijke uitstraling. De afgelopen jaren is het aantal bezoekers aan het museum en dus aan de binnenstad van Zwolle fors toegenomen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

38 gedachten over “Ondernemers scharen zich achter het OOG”

  1. Rabobank IJsseldelta · Hemmink B.V. · Baker Tilly Berk · Wijzonol Bouwverven · Nysingh advocaten-notarissen · Waanders Uitgevers · DSM · Unica · Novon Schoonmaak · DeltaWonen · Windesheim · EposPress · Zehnder Group Nederland/ J.E. StorkAir · Bouwfonds Ontwikkeling B.V.

    Allemaal belanghebbenden? 😉

  2. Laat die ondernemers dat dan ook maar betalen, ik blijf het een gedrocht vinden en belachelijk dat na slechts een paar goede jaren alweer zoveel gemeenschapsgeld verkwist wordt. Degenen die het voor het zeggen hebben bij de Fundatie leven echter op een andere planeet, met al die keiharde bezuinigingsmaatregelen die nu genomen worden. Echt complete waanzin dit project.

  3. Dus, die bedrijven betalen straks mee aan de zilveren drol en mogen daarna ook meebepalen welke kunst er vertoond wordt? Of gaat het nog verder dan dat….

  4. Ik blijf bij wat ik al eerder schreef:

    Prima investering. De Fundatie heeft in korte tijd Zwolle beter op de kaart gezet dan menig ander project. Toeristen besteden onder andere in de horeca en leveren direct en indirect werk op. Met andere woorden een goedlopend museum levert structurele bijdragen aan het imago en de economie van Zwolle.

  5. Ik kan niet wachten tot 12-12-2012, wat mij betreft mogen ze direct beginnen met bouwen! 😀

    @Tevens: ik sluit me helemaal bij je opmerking aan. Je hebt helemaal gelijk!

    De Fundatie is een zegen voor Zwolle! Hiep hiep hora voor de Fundatie! 🙂

  6. Wat een sukkels allemaal, Zwolle kapot maken heet zo iets. Al die bedrijven hebben een eigenbelang en verder NIETS. Ik hoop toch zo dat het oog de ondergang gaat worden van de Fundatie. Krijgen de burgers nl weer eens gelijk. Er is al zo veel kapot gemaakt door de gemeente, vingers af van wat er nu staat. Ik zeg dat de Fundatie zich maar verplaatsen naar een industrieterrein of zo. Kan je gaan bouwen wt je wilt. Lekker naast de Makro en Ikea, mooi de ruimte. Prima plan al zeg ik het zelf.

  7. Een zegen voor Zwolle? Omdat het nu eindelijk na jaren weggegooide subsidie een keer geld verdient? Moet niet gekker worden, dit hele ontwerp is toch spuuglelijk?

  8. Sjongejonge wat een negativiteit. Het lijkt me sterk dat alle mensen die hier negatief reageren ooit het museum van binnen bewonderd hebben.

    Laat ik het anders zeggen, voor Zwolle (en voor alle kunst en cultuurliefhebbers) is de Fundatie in Zwolle een enorme verrijking!

    Ik kan niet wachten! 😀

  9. @pietjepuk, het gaat hier niet over hoe we over de fundatie denken. Maar over die lelijke puist die op het dak gezet wordt.

  10. Pietjepuk, je haalt 2 dingen door elkaar. Prima dat de Fundatie zo veeeeeel bezoekers heeft als een paar jaar geleden toen het bijna failliet was. Maar laat ze met hun poten van het pand afblijven. Wat voegt het toe NIETS nul alleen maar een lelijke puist op het dak. Koester eens wat we hebben en in welke staat het is. Alles gaat kapot in Zwolle. We hebben een Gemeenteraad die niets doet ons B&W doen niets ze keuren alles maar goed. Ik zou wel eens willen weten welke spelletjes er gespeeld worden. Wie schuift wat toe en hoeveel. Dat kan toch niet anders! Als jij een dakkapel wil hebben mag het niet. Ben je winkelier en heb je een uithangbord dan moet eraf. Maar een Donut, Puist, Drol, Kan wel. Ben ie de stadsbakker moet je hemel en aarde bewegen om een vergunning te krijgen om iets te verkopen. Nee gooi het maar onder de noemer kunst en alles mag.

  11. Doe niet alsof elke Zwollenaar het lelijk vindt.

    -1 dan!

    Het is een mooi gebouw, laten we dat zo houden. Er is in het verleden genoeg gesloopt en om nou te zeggen dat het er mooier op is geworden..

  12. Alle genoemde “sponsors” hebben een rechtstreeks commercieel/financieel belang bij de realisatie. Al hadden ze er een vierkante doos van 12 verdiepingen bovenop willen zetten dan hadden ze dit initiatief ook gesteund. Inmiddels gaat het al weer meer kosten dan 5 miljoen en zal gemeentelijke bijdrage in de exploitatie ook al weer hoger uitvallen dan in eerste instantie begroot. Het kan niet anders of hier is al weer het volgende financiele drama in de maak, en kan de burger de tekorten weer gaan ophoesten. Ben benieuwd of de “sponsors” dan nog steeds zijn aangehaakt bij dit zoveelste prestigeproject.

  13. Edwin, Maagjesbolwerk is stukken mooier dan de vervallen gebouwen die er daarvoor stonden. Om maar iets te noemen.

    En je -1 opmerking slaat nergens op, ik ben niet de enige Zwollenaar die het mooi vindt, en je kunt niet zeggen dat iedereen die er niks over zegt het lelijk vindt.

  14. @Jasper, misschien dat het mooi is maar niet op zo’n oud historisch pand. Ga dan een nieuw museum bouwen op de Hessenpoort! Lekker langs de snelweg en makkelijk parkeren, gratis etc, etc etc. En waarschijnlijk ben jij één die zegt “het is wel mooi” maar geloof mij de meesten Zwollenaren niet. Ik zeg hou een referendum en dan zal je het zien.

  15. Een museum in de Hessenpoort 🙁

    Lekker met de auto er heen of zo? Lekker voor de mensen die geen auto (willen) hebben.

    En ik wil zo’n referendum wel zien. En dan wel ALLE Zwollenaren. Niet een echte waar alleen de azijnzeikerts op af komen.

  16. Bericht door Zwollenaar3, op 22 juni 2011 om 12:40
    Ik zeg hou een referendum en dan zal je het zien.

    Ik zeg, neem het initiatief ertoe!

  17. @Natascha, ha heb al genoeg Aktie ondernomen tegen de politiek. Hoop eigenlijk dat het initiatief eens uit de lokale politiek gaat komen, Swollwacht of zo

  18. Het maakt mij niet uit hoor maar je roept dat je zo heel erg graag een referendum wilt dus ik dacht ik reik je een evt oplossing 😉

  19. Een echt referendum zoals we die eerder hebben gehad, geeft alsnog een compleet krom beeld. Want met een opkomst van 20% weet je zeker dat dat voornamelijk de tegenstanders zijn. Het grootste gedeelte kan het niet genoeg boeien. Referenda zijn het recht van de tegenstanders.

  20. Het beste voorbeeld is misschien wel het eiland. De winkelparade die langzaam leegloopt omdat de ondernemers geen doorstroom hebben van winkelend publiek, geen enkele uitstraling biedt voor zwolse kopers, en ook nog eens voor een A locatie worden aangeslagen qua huurptijs terwijl het op zijn best een redelijke B locatie mag heten.
    Ook dit stukje zwolle is in de markt aangeprezen als een mirakels mooi project, waar zwolle zeker beter van zou worden.
    Als ze destijds hadden gekozen om alle huisjes die er stonden grondig te renoveren, van binnen alles eruit en nieuw, maar met de oude geveltjes zeg maar. Dan hadden we een fantastisch centrum gehad. Leuke kroegjes, restaurantjes, pittoreske winkeltjes etc.
    Deventer heeft bijv het Bergkwartier niet gesloopt maar herbouwd, gerenoveerd, en gerestaureerd. Het is zeker een vooruitgang om de plannen die een levend stadscentrum dusdanig grondig veranderen eens iets beter onder de loupe te leggen, en niet klakkeloos achter de voorgespiegelde bedragen en plkannen aan te hollen.
    Ik woon al meer dan 37 jaar in Zwolle, en alle nieuwbouw heeft het centrum in ieder geval weinig goeds opgeleverd.
    Positieve uitzondering hierop is het gebouw van het Maagjesbolwerk. Maar de rest, spiegel, gouverneurshuis etc. Mag van zo weer tegen de vlakte. Liever een stadspark erbij, dan kunnen we wandelen langs wat ooit de stadsmuur was, dan deze betonnen en glazen droompaleisjes van projectontwikkelende wethouders.

  21. He h?, Degi, helemaal mee eens. De Gemeente en de projectontwikkelaars maken Zwolle kapot met alle nieuwbouw. Laat ze eens een keer goed nadenken maar dat kunnen ze niet. ?????????? is het belangrijkste voor de partijen en verder niets!

  22. @Degi, ach bij dit gemeente bestuur heb ik soms de indruk dat vriendjes hebben/maken op een ander niveau dan de gemiddelde burger in Zwolle, belangrijker is dan luisteren. En ja van mij mag er een referendum komen, maar ach die leggen ze toch weer net zo makkelijk naast zich neer. Dus heel veel moeite zonder resultaat. Dus laat maar zitten.

Reacties zijn gesloten.