Steun bedrijfsleven voor OOG op de Fundatie

Zwolle – Na steun van de Provincie Overijssel met een bedrag van 5 miljoen euro, de positieve reactie van B&W van Zwolle op de plannen en de hulp van de BankGiro Loterij, krijgt de spraakmakende verbouwing van Museum de Fundatie-Paleis aan de Blijmarkt nu veel bijval van ondernemers.

sponsors_oog_045.jpg

Op woensdag 22 juni hebben zich in het Paleis a/d Blijmarkt 14 sponsors gepresenteerd. Zij ondersteunen het museum en de realisatie/museale inrichting van de uitbreiding met het OOG. Directeur Ralph Keuuning sprak over barre tijden voor de kunst, maar vond het heel fijn dat er toch nog mensen zijn die het plaatsen van het OOG willen steunen en sponsoren. Aan de sponsors werden speldjes met de beeltenis van het gebouw van het museum erop, inclusief oog uitgedeeld. Afsluitend poseerde de hele sponsorgroep op het bordes van het succesvolle museum.

sponsors_oog_014.jpg

sponsors_oog_024.jpg

sponsors_oog_035.jpg

De sponsors in willekeurige volgorde:

• Rabobank IJsseldelta • Hemmink B.V. • Baker Tilly Berk • Wijzonol Bouwverven • Nysingh advocaten-notarissen • Waanders Uitgevers • DSM • Unica • Novon Schoonmaak • DeltaWonen • Windesheim • EposPress • Zehnder Group Nederland/ J.E. StorkAir • Bouwfonds Ontwikkeling B.V.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Steun bedrijfsleven voor OOG op de Fundatie”

  1. Ach, die willen gewoon allemaal met hun kop in de media. “netwerk-cultuur”.

    Als ze hun eigen gespaarde geld hierin zouden moeten steken……………

  2. ja laat die dikverdieners uit het bedrijfsleven de totale kosten maar betalen voor het kapotmaken van een historisch gebouw.
    Want het hoort er niet op dat oog .Ga als bewoner maar eens een apart dakkapel op je woning bouwen dan krijg je nooit geen vergunning van de gemeente.over een paar jaar komt er geen kip meer op dit museum af en moet de gemeenschap weer voor de kosten opdraaien.Want dan geeft het bedrijfsleven niet thuis

  3. Wat doet Deltawonen daartussen? Dat is een woningcorporatie (=een organisatie die zich zonder winstoogmerk richt op het bouwen, beheren en verhuren van betaalbare woonruimte), die moet zich bezig houden met sociale woningbouw en geen musea financieel ondersteunen.>:(

  4. @Maarten: Dat is tegenwoordig allemaal geen issue meer.

    Op zich is het goed dat het bedrijfsleven bijspringt, zolang ze de artistieke invulling niet gaan bepalen. Een kritische schilderwerkje die de bankencrisis verbeeldt, moet geen tegenwerking van bijvoorbeeld de Rabobank krijgen.

  5. Poeh he, wat een aandacht, tweekeer hetzelfde bericht, alleen met een andere titel erboven. De reactie is echter hetzelfde.
    Ik ben ernstig tegen deze bouwplannen.

    Over hoe Zwolle wordt verpest doormegalomane stadsontwikkelaars.

    Het beste voorbeeld is misschien wel het eiland. De winkelparade die langzaam leegloopt omdat de ondernemers geen doorstroom hebben van winkelend publiek, geen enkele uitstraling biedt voor zwolse kopers, en ook nog eens voor een A locatie worden aangeslagen qua huurptijs terwijl het op zijn best een redelijke B locatie mag heten.
    Ook dit stukje zwolle is in de markt aangeprezen als een mirakels mooi project, waar zwolle zeker beter van zou worden.
    Als ze destijds hadden gekozen om alle huisjes die er stonden grondig te renoveren, van binnen alles eruit en nieuw, maar met de oude geveltjes zeg maar. Dan hadden we een fantastisch centrum gehad. Leuke kroegjes, restaurantjes, pittoreske winkeltjes etc.
    Deventer heeft bijv het Bergkwartier niet gesloopt maar herbouwd, gerenoveerd, en gerestaureerd. Het is zeker een vooruitgang om de plannen die een levend stadscentrum dusdanig grondig veranderen eens iets beter onder de loupe te leggen, en niet klakkeloos achter de voorgespiegelde bedragen en plkannen aan te hollen.
    Ik woon al meer dan 37 jaar in Zwolle, en alle nieuwbouw heeft het centrum in ieder geval weinig goeds opgeleverd.
    Positieve uitzondering hierop is het gebouw van het Maagjesbolwerk. Maar de rest, spiegel, gouverneurshuis etc. Mag van zo weer tegen de vlakte. Liever een stadspark erbij, dan kunnen we wandelen langs wat ooit de stadsmuur was, dan deze betonnen en glazen droompaleisjes van projectontwikkelende wethouders.

  6. Degi
    De Weezenlanden wordt en is eigenlijk al een mooi stadspark ,net als Het Nooterhof,Park Eekhout en de diverse parken in de wijken .En wandelen door onze mooie binnenstad,fraterhuis,goudsteeg koestraat enz .Potgietersingel wordt opgeknapt.Dus ik vind dat Zwolle juist op dat gebied de laatste jaren goed bezig is geweest en nog is.

  7. Mijn persoonlijke mening is flutpuist,maar misschien wordt het zo apart en uniek dat straks heel Nederland erover praat,weet alleen nog niet in welke zin er over gepraat zal worden.Voor mij hoeft het niet vind het een heel mooi gebouw dat we moeten koesteren.

Reacties zijn gesloten.