Bouw Hoofdbad Zwolle verloopt voorspoedig

Zwolle – De bouw van het nieuwe Hoofdbad voor Zwolle aan het Rechterland verloopt voorspoedig. Maandag reden betonmixers af en aan om bij de bouwput de beton voor de fundering te lossen. Als alles volgens planning loopt zal het hoofdzwembad voor Zwolle eind 2012 de deuren kunnen openen. Een zwembad dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft en zwemmen op maat biedt voor allerlei soorten doelgroepen.

 

hoofdbad-1.jpg

 

Het nieuwe zwembad kent vele mogelijkheden. Zo krijgt het instructiebad een volledig beweegbare bodem en kan straks elk bassin afzonderlijk in gebruik worden genomen met elk hun eigen douche- en toiletruimten en kleedkamers. Er komen twee 25 meter -wedstrijdbaden, een apart peuterbad en een recreatiebad met onder andere een glijbaan, whirlpool, wildwaterkreek en klimmuur. Het zwembad, met 1.575  m² aan zwemwater, zal zeer duurzaam worden. Op verzoek van de gemeente Zwolle heeft Pellikaan Bouwbedrijf met installateur Hellebrekers een extra pakket duurzaamheidsmaatregelen voorgesteld met betrekking tot energie- en waterbesparing, warmteopwekking en onderhoud. Met de doorvoering van dit pakket aan maatregelen wordt het nieuwe hoofdzwembad het meest duurzame zwembad dat op dit moment kan worden gerealiseerd.

Voor de duurzaamheidsmaatregelen heeft de gemeente van de provincie een subsidiebedrag toegekend gekregen van € 199.000,- Het resterende bedrag van € 745.500,- kan bekostigd worden uit het reeds door de raad beschikbaar gestelde krediet van € 23,1 miljoen. De kosten van de extra duurzaamheidsmaatregelen kunnen in 14,7 jaar worden terugverdiend.

 

aquabad_1.jpg

aquabad_2.jpg

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Bouw Hoofdbad Zwolle verloopt voorspoedig”

  1. ik vraag me af waarom dit bad nog steeds het hoofdbad wordt genoemt volgens mij is dit het enigste bad wat door de gemeente wordt gebouwd en dan is het GEEN hoofdbad maar een zwembad

  2. Bij de Campus komt ook een nieuw bad dus vandaar dat het hoofdbad genoemd wordt. Deze is dus niet de ENIGE!!

  3. Ben benieuwd hoe goed dit bad wel zal woede zoals ze vertellen.De vorige hanzebad mankeerde van alles aan na de bouw de tegels lieten los enz.De zwembaden moeten veel groter hier in deze stad en ook de binnenruimtes bij het grote bad voor de bezoekers.Bij afzeemde en van d kinderen is het zo druk met bezoek dan is het een chaos.De stad krijgt steeds meer inwoners dus het mag best supergroot worden anders is het over een paar jaar weer te klein

Reacties zijn gesloten.