SWZ en MMWT werken samen in Muziekwijk

Zwolle – Op woensdag 13 juli 2011 hebben Woningstichting SWZ en MMWT een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de realisatie van 19 eengezinswoningen en 17 appartementen (waarvan 2 grondgebonden) in de Muziekwijk in Zwolle. Het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst viel samen met een belangrijke stap in het ontwerp van dit woonblok.

 

mmwt.jpg

 

Er is een geheel nieuw en eigentijds ontwerp tot stand gekomen waar zowel MMWT als SWZ erg trots op is. Het project wordt gerealiseerd dichtbij het Zwarte Water en wijkboerderij De Klooienberg. SWZ is (gedelegeerd) opdrachtgever en de leden van de vereniging Mens- en Milieuvriendelijk Wonen Trapjeswijk (MMWT) bepalen inhoudelijk de vormgeving van dit project. Bijzonder aan dit project is de keuze voor mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen.

Het binnengebied tussen de woningen wordt een ontmoetingsplek voor de bewoners en bij de bouw worden veel natuurlijke materialen gebruikt. Daarbij komt dat deze energiezuinige woningen in de Muziekwijk een duurzame uitstraling en een gezond binnenmilieu krijgen. Dit deel van de Muziekwijk is speciaal door het materiaalgebruik, de oriëntatie van de gebouwen, maar juist ook door in het oog springende zaken als grote dakranden en een kolommenstructuur. Het parkeren (waarschijnlijk 23 parkeerplaatsen voor 36 woningen) vindt plaats in de half verdiepte parkeerkelder die op natuurlijke wijze wordt geventileerd.

De helft van de woningen wordt aangeboden onder de huurtoeslaggrens. De andere helft wordt verkocht, waarbij kopen in de vorm van koopgarant voor een aantal woningen tot de mogelijkheden behoort. De verkoopprijs van de basiswoning en het basisappartement is voorlopig vastgesteld op € 185.000 v.o.n. Na het gereedkomen van het uiteindelijke ontwerp, wordt de verkoopprijs definitief bepaald. Momenteel vindt de contractonderhandeling met de bouwer plaats. De start van de bouw is vermoedelijk in het voorjaar van 2012 en de eerste woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2013 opgeleverd. Er is al veel belangstelling, maar belangstellenden kunnen zich, met name voor de koopappartementen, nog steeds opgeven bij MMWT.

Het project wordt gesubsidieerd door de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel.

Voor meer informatie zie www.mmwtzwolle.nl en www.muziekwijkzwolle.nl De Muziekwijk is te volgen op Twitter (klinktgoedSWZ) en op Facebook (Muziekwijk Zwolle).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)