Obstakels moeten waaghalzen op Hanzeboog weren

Zwolle – Donderdagmiddag heeft spoorbeheerder ProRail vier houten pallets aan de Hanzeboog bevestigd om waaghalzen te weren om de bogen van de brug op te gaan. De obstakels zijn geplaatst omdat dinsdagavond een fietser over een boog van de brug is gegaan. De stunt zorgde voor de nodige commotie toen een filmpje op internet verscheen..

boog_1-1.jpg

ProRail was onaangenaam verrast door de gevaarlijke stunt van de trialbiker en heeft intussen aangifte gedaan tegen de fietser. De stunt leek op een reclame van een energiedrankje, maar de fabrikant van het drankje zegt daarvan niets te weten. De houten pallets zullen op termijn vervangen worden door stevige hekken. Donderdagavond rond 19.45 uur werd de politie door treinreizigers gealarmeerd met de mededeling dat vijf jongeren zich langs het spoor ophielden. Door bovengenoemd voorval ging de politie met twee eenheden naar de Hanzeboog. De agenten dachten dat de jongeren koper wilden stelen, maar dit bleek niet het geval te zijn. De vijf wilden enkel van dichtbij een paar foto’s van de brug maken. Met die uitleg konden de jongeren hun weg vervolgen.

boog_2-1.jpg

boog_3-1.jpg

boog_4-1.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

29 gedachten over “Obstakels moeten waaghalzen op Hanzeboog weren”

  1. Ingrid, ik denk dat dit zo blijft, ahahaha :'(

    er staat toch in de tekst:
    De houten pallets zullen op termijn vervangen worden door stevige hekken. Dus….lezen!

  2. zou wel een mooi filmpje zijn als er nu een skater er alsnog over heen gaat met een dubbele kickflip.

    nee, ik moedig het niet aan, ik raad het juist af ivm de veiligheid.blablabla, je snapt em wel…

  3. Houten pallets van een meter hoog.. wie proberen ze hiermee tegen te houden.

    Ik snap dat het een noodoplossing is.. maar kom op dit neem je toch niet serieus. Zo’n BMX fietsje kan je met gemak eroverheen tillen of paar tikjes er tegen aan en het is weg.

    Ik hoop op een mooiere en betere oplossing.. al kan je dit gewoon niet tegen gaan. Ik weet 100% zeker dat ze hier van te voren over na hebben gedacht en dus een plan B hebben wanneer het zou gebeuren. Mocht dit niet zo zijn dan mogen de architect, pro-rail e.d. zich diep schamen.

    Ik keur de acties niet goed. Maar pro-rail mag ook wel een beetje de hand in eigen boezem steken.

  4. Belachelijk lelijke oplossing voor een incident, of denken ze dat dit nu dagelijks gaat gebeuren? Als er toch iets moet komen, kies dan voor (plexi-)glas a.u.b. dan lijkt het nog iets.

  5. Inderdaad. Jammer, dat het weer zo’n lelijke “oplossing” moet zijn! En hekken is ook geen porum!

    De oplossing is simpel: Een metertje of 5-10 vanaf het begin een paar subtiele obstakels. En dan bedoel ik iets van een meter lang en een centimeter of 10 hoog. Dat ontsiert de brug niet zoveel als lelijke hekken en weert tevens waaghalzen.

  6. Het blijven amateurs van Prorail.

    Donderdagavond rond 19.45 uur werd de politie door treinreizigers gealarmeerd met de mededeling dat vijf jongeren zich langs het spoor ophielden. Door bovengenoemd voorval ging de politie met twee eenheden naar de Hanzeboog. De agenten dachten dat de jongeren koper wilden stelen, maar dit bleek niet het geval te zijn.

    De politie ook.

  7. De oplossing is simpel: Een metertje of 5-10 vanaf het begin een paar subtiele obstakels. En dan bedoel ik iets van een meter lang en een centimeter of 10 hoog. Dat ontsiert de brug niet zoveel als lelijke hekken en weert tevens waaghalzen.

    Of een plexiglas wand tussen het fietspad en de boog.
    Gelijk ruimte voor de graffiti artiesten.
    Uiteraard gesponsord door een energiedrankje

  8. Houten pallets van een meter hoog.. wie proberen ze hiermee tegen te houden.

    En op alletwee de bogen, alsof iemand het spoor zou oversteken om over die andere boog te fietsen.
    😛

  9. Ik blijf zeggen: in plaats van geld uit te geven aan het achter de broek aan zitten van de trial-biker kan Pro Rail zich beter als gewaarschuwd zien en dat geld uitgeven aan een MOOIE oplossing om toekomstige waaghalzerij te voorkomen!

  10. Rare stellingname Plantje, je zal maar machinist zijn en zo’n mislukte stuntfietser voor je trein krijgen. Jouw stelling is de omgekeerde wereld, dit is niet de varntwoordelijkheid van ProRail, maar van een idioot die niet weet wat wel of niet verantwoordelijk is.

  11. Zeker is het de verantwoordelijkheid van de fietser! Maar we hebben zoveel mensen in Nederland die zich niet verantwoordelijk kunnen gedragen!
    Daarom zeg ik: probeer niet te dweilen met de kraan open, maar zorg op een mooie manier, dat idioten niet hun gang kunnen gaan.

    Maar bovenal: ik vind het jammer dat het nodig is! De brug was zoveel mooier geweest als het niet nodig geweest was obstakels op te werpen. Op welke manier die obstakels dan ook vormgegeven worden: zonder was mooier geweest.

    Maar zoals met alles zijn het altijd de kwaden die het voor de goeden vern*#ken!

  12. Linda, TV Twente heeft misschien geen contact gezocht maar de fietser wel; daarnaast zal hij misschien wél reageren op een mail van de pers. Overigens was op TV Twente een verslag te zien met interviewer van TV Oost, FYI.

  13. al met al paniekvoetbal. Hoevaak gebeurt dit nu? Moet met elk ontwerp nu rekening gehouden worden dat er iemand met een fiets overheen kan gaan?
    In een openbare ruimte ok, maar hier?
    wij gingen vroeger ook naar de hockeyfeesten via de treinbrug van hattem, denk maar niet dat daar toen oomk gelijk actie tegen is ondernomen.

  14. De simpelste oplossing? gewoon een Uzi gekoppeld aan een bewegingssensor op alle vier hoeken.
    Oh ja, wel een waarschuwingsbordje erbij, das wel zo netjes :):)

  15. Terwijl men In Hanzestad Oslo (Noorwegen) weigert om toe te geven aan intimidatie, gaat het in Hanzestad Zwolle heel anders toe. Sinds kort beschikken we over de fraaie Hanzeboog brug.

    Een al dan niet gesponsorde biker heeft het gewaagd de boog zelf te nemen

    Dat is vastgelegd op een filmpje, dat kennelijk als reclame uiting dient. Op de 30e juli 2011 meldt de regionale krant dat Prorail tijdelijke en definitieve maatregelen neemt om dit te voorkomen.

    Dit soort stunts is van alle tijden. Maar het brengt risico??s mee,ook voor anderen. Ik heb grote moeite met de huidige aanpak. Met de fiets heb ik vandaag maar eens de ??gewone?? route Zwolle-Hattem genomen. De felrode bogen worden ontsierd door in totaal vier wrakhouten schotten met prikkeldraad omgeven. Dat moet dan kennelijk onverlaten tegenhouden. De uitvoering en het denkwerk kost natuurlijk veel geld. Bovendien ontsiert het deze prachtige brug. Je kunt het haast horizonvervuiling noemen! Mijn pleidooi is een hele andere benadering. In de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) zou men wellicht de brug met groene zeep hebben ingesmeerd, zodat je er gewoon van afglijdt. Zoals piraten van het houten scheepsdek worden geweerd (althans zo werd het ons verteld)Eenvoudiger is gewoon een bordje met verboden toegang (maar misschien geldt dat sowieso voor de terreinen van Prorail) en zoiets als betreden voor eigen risico. Ik denk dat we fikse straffen moeten uitdelen.

    Er doet zich in ons land de vreemde situatie voor, dat voor iedere keer dat een burger de grenzen opzoekt of overschrijdt, de regels worden aangepast. Want er zou eens een risico niet worden afgedekt. Geen wonder dat we op die manier bureaucratisering bevorderen en overal belemmeringen opwerpen. Het is nauwelijks nog mogelijk zomaar ergens binnen te lopen. We kennen het fenomeen ook in de zorgsector.Omdat misbruik wordt gemaakt van regelingen als PGB, wordt dat aangegrepen om het hele stelsel ter discussie te stellen. Nee, je moet juist welwillende en positief ingestelde burger een handje helpen!

    Ik denk dat we misschien iets van Noorwegen kunnen leren?

    Ik ben benieuwd wat er met de Hanzeboog gaat gebeuren. ProRail, haal alle schotten er maar weer af!

  16. Ik ben het op zich ook wel met jan Taco eens. Echter, in Noorwegen gaan ze wel bepaalde schietspellen uit de handel halen…omdat één enkele idioot dit gebruikte om te oefenen voor een aanslag.

    Maar het is ontzettend jammer dat de brug ontsierd wordt, omdat één persoon iets per sé moet doen “omdat het kan”.

Reacties zijn gesloten.