Broers Mulder zien uit naar EK Inline-skaten in Zwolle

Zwolle – Het komt nu dan echt dichtbij voor de Nederlandse equipe van het EK Inline-skaten. In tijd – het is nog maar een week tot de openingsceremonie – en in locatie hoe dan ook. De KNSB, hoofdsponsor KPN en de gemeentes Heerde en Zwolle zijn klaar voor de ontvangst van de complete Europese top in het inline-skaten op de baan, de weg en de marathon. Ook de twee skaters die namens Nederland hun titels zullen verdedigen zien uit naar de wedstrijd.

Zwollenaar Ronald Mulder wist vorig jaar in het Italiaanse San Benedetto del Tronto het goud op de 500 meter op de weg te bemachtigen. Daarmee versloeg hij onder andere broer Michel. Op de 200 meter pakte Mulder het zilver, dit jaar staat hij in zijn woonplaats Zwolle letterlijk voor thuispubliek aan de start. “Natuurlijk brengt het iets meer druk met zich mee om thuis te rijden, maar het gaat erom dat ik doe wat ik kan. Ik wil weer meedoen om de titel, en behalve de sterke Fransen en Italianen is Michel een belangrijke concurrent. Uiteindelijk gaat het om medailles voor het Nederlands team, maar het blijft een individuele sport en ik wil die gouden medaille halen, ook als dat ten koste gaat van Michel. De 200 meter, waarop ik vorig jaar op drie honderdste tweede werd, is een exclusieve en lastige afstand, dus we gaan zien of daar nog iets mogelijk is.” Met zijn schaatsploeg Control stond Mulder ook alweer op het ijs. “Terug op de skeelers is dan weer even wennen, maar ik ben volgens mij wel goed op dit moment. Van mij mag het wel gaan beginnen.”

Ook Ingmar Berga stond alweer op het zomerijs, alvorens de laatste voorbereidingen op het EK Inline-skaten in te gaan. “Ik ben blij dat ik er nog even volle bak tegenaan kan in de training om helemaal in topvorm te komen. Conditioneel ben ik er klaar voor, maar ik kan nog wel wat snelheidswerk gebruiken. Er is niets mooiers dan in eigen land een grote wedstrijd winnen, en al helemaal niet als je daarmee je titel verdedigt.” Ondanks dat inline-skaten een individuele sport is, speelt de ploeg volgens Berga een belangrijke rol: “De ploeg staat er super goed voor, we zijn denk ik nog nooit zo goed geweest. Op de weg zijn we denk ik een van de sterkste ploegen. Natuurlijk is mijn titel verdedigen een doel, maar op het EK moet je er als team samen voor gaan. Op 42 kilometer kan van alles gebeuren.”

Programma EK Inline-skaten 2011

29 juli: Opening toernooi centrum Heerde

30 juli: Afvalkoers en 300m (Baan) Heerde

31 juli: Puntenkoers en 500m (Baan) Heerde

1 augustus: Aflossing en 1000m (Baan) Heerde

2 augustus: Rustdag

3 augustus: Puntenkoers en 200m (Weg) Zwolle

4 augustus: Afvalkoers (Weg) Zwolle

5 augustus: Aflossing en 500m (Weg) Zwolle

6 augustus: Marathon Centrum Zwolle

Onderdelen

Baan: 300m tijdrit, 500m series, 1000m series, 10.000m puntenkoers, 10.000m afvalkoers (dames jun. en sen.) 15.000m afvalkoers (heren jun. en sr.), 3000m aflossing.Weg: 200m tijdrit, 500m series, 10.000m puntenkoers, 15.000m afvalkoers ( jun. en sen. dames), 20.000m afvalkoers (jun. en sen. heren), 5.000m aflossing.
Marathon: 42.195 m voor alle categorieën.

Locaties

Heerde: Skeeler- en Skatecentrum Hoornscheveen Kommerseweg 2a, Heerde.

Zwolle (weg): Parkeerplaats FC Zwolle Stadion, Zwolle (marathon): Centrum Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)