Het weer: regen

Zwolle – Zondag vangt de dag landelijk geheel bewolkt en regenachtig aan. Dit is het overigens het weerbeeld wat op veel plaatsen de hele dag aanhoudt. Daarnaast waait het nagenoeg onverminderd door. De wind komt uit het zuidwesten tot noordwesten en is matig tot vrij krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer staat een krachtige wind, windkracht 6.

23-07-2011_weerfoto__diezerkade_.jpg

Diezerkade

In de loop van de middag wordt het in het noorden wat droger en misschien dat daar de zon nog even een gaatje in het wolkendek vindt. Het wordt gemiddeld 17 graden. ’s Avonds betrekt de lucht ook weer in het noorden. De avond verloopt voor het hele land bewolkt en nat. Pas in de nacht trekt het neerslaggebied naar het oosten weg en breekt de bewolking. Later is in de kustgebieden nog kans op een buitje, elders blijft het droog. De minima komen rond 13 graden uit.

Maandag ziet het weerbeeld er vriendelijker uit. In de zuidelijke helft komt hier en daar de zon bij en de wind zwakt verder af. De noordelijke helft moet het nog wel met vrij veel bewolking doen en bovendien is daar kans op enkele buien. De temperatuur loopt voorzichtig op naar 17 tot 19 graden.

Dinsdag begint de dag fris, rustig en plaatselijk met mistbanken. Na zonsopkomst verdwijnen de mistbanken, waarna ’s ochtends nog even ruimte is voor de zon. ’s Middags ontstaan stapelwolken, mogelijk ook enkele buien. De maxima komen rond 18 en 21 graden uit.

De dagen daarna loopt de temperatuur nog iets verder op naar 19-22 graden. Verder wordt het weerbeeld bepaald door wolkenvelden, perioden met zon en af en toe een buitje. De wind speelt vrijwel geen rol.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Het weer: regen”

Reacties zijn gesloten.