Thorbeckegracht Festival zet de bloemetjes buiten

Zwolle – De voorbereidingen op de derde editie van het Thorbeckegracht Festival op zaterdag 10 september verlopen voorspoedig. De samenwerking met co-producenten Odeon de Spiegel theaters, Poppodium Hedon, de Muzerie, ArtEZ Conservatorium, Waterval Internationaal Vertelfestival en Voi-Z krijgt steeds meer gestalte en de programmering is zo goed als rond.

 logo_thorbeckegracht_festival.jpg

Het totale programma zorgt dat met veel schwung het culturele seizoen van Zwolle 2011-2012 wordt geopend. Jazz, klassiek, opera, populaire muziek en cabaret wisselen elkaar af en een keur aan artiesten geeft een voorproefje op het Zwolse culturele programma.

12kbloemenkl.jpg

Het podium in de Thorbeckegracht is het hart van het festival. Hier wordt om 12.00 het startschot voor de dag gegeven door Jeugdsymfonie Orkest De Vuurvogel. Maar er is meer! Het Zwolse UITfestival geeft de bezoeker vanaf 13.00 uur een compleet beeld van alle bijzondere kunstvormen tijdens de gezellige Cultuur Markt. Naast onder andere de 15 koren verspreid over diverse locaties in het centrum, de rattenvanger van Hamelen die door de stad trekt om kinderen te verleiden om mee te gaan naar de voorstelling van Mpingo Clarinet Choir en Sprookjes van Grimm verteld door verhaalvertellers, is er speciaal dit jaar het optreden van Gé Reinders & Muziekvereniging Excelsior Westenholte ‘Blaos mich ’t landj door’. Op het UITpodium op het Meerminneplein zijn verschillende kindervoorstellingen te zien en schitteren de Nederlandse rapper Typhoon, Mama’s Gun en de Zilveren harp winnares Giovanca. 

Om 20.00 uur begint het Thorbeckegracht Concert in de historische setting van de gracht Hier treden achtereenvolgens de winnaar van het Jazz Vocalisten Concours Baer Tra, studenten van het ArtEZ Conservatorium met een eerbetoon aan Lennaert Nijgh, Veldhuis & Kamper o.l.v. het Orkest van het Oosten op en kijken duizenden mensen vanaf de kade toe hoe cabaretière en zangeres Karin Bloemen de bloemetjes buiten gaat zetten. 

De toegang is gratis en bezoekers met een sloep worden uitgenodigd om aan te sluiten in de Thorbeckegracht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Thorbeckegracht Festival zet de bloemetjes buiten”

  1. Eehm @Admin:
    ik neem aan dat de voorbereidingen voor het Thorbeckegracht Festival goed verlopen? Anders neem ik aan dat het gaat om de vorige editie die kennelijk nog altijd gaande is? :D:D:D

    =========

    Dat is wel completer ja 😉

Reacties zijn gesloten.