Thorbeckegracht Festival start Overijssels UIT Festival

Zwolle – Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september vindt alweer de 3e editie van het Thorbeckegracht Festival plaats, dé opening van het culturele seizoen 2011/2012. De start van het festival is op vrijdagavond met een gratis openluchtfilm op het Meerminneplein.

Zaterdag wordt wederom geopend door hét jeugdorkest uit Zwolle en omstreken: Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel met gastsolist Roy van Iersel. De spectaculaire afsluiting wordt gedaan door niemand minder dan Karin Bloemen! En er is meer… Hoofdpodium Thorbeckegracht Het totale programma op zaterdag 10 september zorgt dat met veel schwung het culturele seizoen van Zwolle feestelijk wordt geopend. Het podium in de Thorbeckegracht is het hart van het festival. Hier wordt om 12.00 het startschot gegeven door Jeugdsymfonie Orkest De Vuurvogel met o.a. een eigen versie van het Overijssels volkslied. Op het repertoire staan verder enkele klassieke topstukken en filmmuziek van "E.T." en van "The Mission". Als gastsolist is Zwollenaar Roy van Iersel van de partij, die onlangs een finaleplaats bereikte in de TV-serie "Op zoek naar Joseph".

Zwolle pakt UIT-podium

En er is meer! Op het Zwolle pakt UIT podium op het Meerminneplein zijn verschillende kindervoorstellingen te zien en schitteren de Nederlandse rapper Typhoon, Mama’s Gun en de Zilveren Harp winnares Giovanca. Zwolse culturele partners pakken letterlijk uit; ook dit jaar zijn er weer fantastische culturele kadopakketten te winnen. Kom op 10 september naar de Zwols UITburo stand op de cultuurmarkt voor meer informatie.

Overijssels UIT Festival

Dit jaar is het Thorbeckegracht Festival niet alleen de opening van het Zwolse culturele seizoen, maar van heel Overijssel! Deventer, Hengelo, Almelo, Enschede en Zwolle organiseren dit jaar voor het eerst een gezamenlijk seizoensopening onder de naam Overijssels UIT Festival. In Zwolle is aansluiting gevonden met het Thorbeckegracht Festival en wordt een aantal programmaonderdelen samen ingevuld. Zo lijkt het idee van initiatiefnemer Sander Dol de aanjager te worden van dit regionale UIT Festival.

Het Overijssels UIT Festival heeft geregeld dat ook thuisblijvers kunnen een genieten van de gezelligheid in en rond de Thorbeckegracht. Via internet kunt u via een ‘live-stream’ uitzending het gehele festival meekijken! RTV-Oost zal vanaf 20.00 uur een twee uur durende live uitzending verzorgen. En dat wordt heel bijzonder.

Achtereenvolgens kunt u genieten van Bear Traa (winnaar Nederlands Jazz Vocalisten Concours 2011) met de ArtEZ Bigband, studenten van ArtEZ die een muzikaal eerbetoon aan Lennart Nijgh brengen, Veldhuis & Kemper samen met het Orkest van het Oosten, De Zingende Zaag en tenslotte een half uurtje opera met Bassem Alkhouri en Estefanía Perdomo, ook weer onder begeleiding van het Orkest van het Oosten. Daarna nodigen we u graag uit toch naar het Thorbeckegracht Festival te komen. Om 22.00 uur start een spectaculaire afsluiting van Karin Bloemen met het Orkest van het Oosten. Die vrouw, die stem, die uitstraling, samen met hét orkest uit onze eigen provincie en de sfeer rondom de Thorbeckegracht: dat moet u meemaken!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)