Het weer: te koel voor de tijd van het jaar

Zwolle – Met een frisse noordwestenwind wordt zaterdag koele lucht aangevoerd, waardoor de temperatuur aan de lage kant ligt. Het wordt slechts 17 graden aan zee tot 19 in Limburg. Normaal ligt de maximumtemperatuur in deze tijd van het jaar in het midden van het land op 22,6 graden. De dag verloopt verder bewolkt. Op een spat regen na blijft het wel droog. In de avond zijn er in het zuidwesten enkele kortdurende opklaringen mogelijk. Elders blijft het bewolkt. Het koelt in de nacht naar zondag af naar 12 graden.

29-07-2011_weerfoto_badhuiswal_en_kerkstraat.jpg

Kerkstraat vanaf de Badhuiswal

Zondag wordt het weer niet veel beter en is nauwelijks ruimte voor zon. De wind houdt aan en aan de temperatuur verandert weinig. Het blijft koel met 18 of 19 graden. Langs de oostgrens is kans op een spat regen. De rest van het land houdt het opnieuw droog. Aan het begin van de avond kan in het westen misschien nog even de zon doorbreken.

Maandag positioneert een uitloper van een hogedrukgebied zich boven ons land. De bewolking breekt en de dag verloopt zonnig. De temperatuur kan daardoor weer oplopen tot normale waarden: het wordt 20 graden in de kop van Noord-Holland tot lokaal 25 graden in Limburg.

Dinsdag doet de temperatuur er nog een schepje bovenop, op veel plaatsen komt de middagtemperatuur uit rond 25 graden. De zon schijnt volop en het zomergevoel keert weer terug.

Vanaf woensdag neemt de kans op een bui geleidelijk toe, maar zal de temperatuur zeker de eerste dagen nog ruim boven de 20 graden liggen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: te koel voor de tijd van het jaar”

Reacties zijn gesloten.