Bezoekje brengen aan de schaapskudde?

Foto van auteur

Zwolle – Heeft u de schapen al aan het werk gezien? In het Westerveldse bos en Holtenbroekerbos grazen momenteel 150 schapen. Deze schaapskudde is ingezet door de gemeente om ervoor te zorgen dat hier het gras wordt gemaaid.

08-04-2011_schaapskudde_klooienberg_2.jpg

Schaapsherder Roy Terpstra (22 jaar) begeleidt met zijn twee bordercollies Bill en Moss de kudde. Hij kan van alles vertellen over de kudde, het grazen en wat dat allemaal doet voor de natuur. Vindt u of uw kind(eren) het leuk om een keer een bezoek te brengen aan de schaapskudde? U bent van harte welkom! Langskomen op de plek waar de kudde graast kan altijd. U vindt de schaapskudde in het Westerveldse bos of Holterbroekerbos. Op zaterdag en zondag verblijven de schapen meestal bij wijkboerderij De Klooienberg (Klooienberglaan 1) van Travers.

Soms zijn de schapen in het weekend te vinden in de nabije omgeving van het Westerveld. Wanneer u de schaapskudde wilt bezoeken kunt u ook eerst contact opnemen met wijkbeheerder Gerard Ballintijn, via telefoonnummer 14038. Hij kan u vertellen waar de schaapskudde loopt.

Meer informatie over de Zwolse schaapskudde? Kijk op www.zwolle.nl/schaapskudde

13 gedachten over “Bezoekje brengen aan de schaapskudde?”

 1. Weg met die beesten, zie geen enkele meerwaarde hieraan. Behalve dan dat ze hele fiets en wandelpaden onderschijten en ze stinken ook nog een uur in de wind dus weg met die handel.

 2. Ik ben het eigenlijk wel eens met schaap. Vooraf vond ik het een heel aardig idee, dierlijk natuurbeheer. Ook romantisch zo’n schaapsherder met zijn kudde. En dan die grappige borden: gescheperde schaapskudde. Nu die beesten er staan, is ons traditionele wandelingetje minder leuk, want alle paden zijn bezaaid met schapenpoep en ze stinken idd een uur in de wind. Om over het risico van Q-koorts nog maar niet te spreken. Van mij mogen ze weg.

 3. volgends mij ligt dat aan de schaapsherder en z’n collie’s, dat ze schijten op de paden ze moeten er naast lopen! o.k dan stinkt het nog, maar dat is niet anders je kunt niet alles hebben.
  als jullie op de voetpaden lopen en je staat me niet aan, moet ik jullie dan ook opruimen of weg jagen!

 4. hondestront en katerzeik stinkt meer……. die schapenstront moet ik bewust opzoeken, die andere meuk krijg je gratis voor je deur of in je achtertuin of tegen je auto.

  Skapies mogen van mij wel blijven.

 5. Bericht door schaap, op 31 juli 2011 om 14:59
  Weg met die beesten, zie geen enkele meerwaarde hieraan. Behalve dan dat ze hele fiets en wandelpaden onderschijten en ze stinken ook nog een uur in de wind dus weg met die handel.

  Weg met die mensen die menen het hele fiets of wandelpad te moeten gebruiken, daar heb ik geen behoefte aan, ik wil ook ruimte voor mezelf. En een schaap stinks niet, een schaap ruikt. Dat is de natuur weet je wel.

  Bericht door Dame, op 31 juli 2011 om 22:27
  Ik ben het eigenlijk wel eens met schaap. Vooraf vond ik het een heel aardig idee, dierlijk natuurbeheer. Ook romantisch zo’n schaapsherder met zijn kudde. En dan die grappige borden: gescheperde schaapskudde. Nu die beesten er staan, is ons traditionele wandelingetje minder leuk, want alle paden zijn bezaaid met schapenpoep en ze stinken idd een uur in de wind. Om over het risico van Q-koorts nog maar niet te spreken. Van mij mogen ze weg.

  Ik rijd regelmatig een rondje en met de stank en poep valt het reuze mee. Althans zo lang je accepteert dat er een schaapskudde loopt die geheel mileuvriendelijk graast. Ik vind het juist wel wat hebben. Hoe moet je anders aan je kinderen vertellen wat een schaapskudde is ?

  Denk ook eens aan de educatieve waarde van een schaapskudde !

  :);)

Reacties zijn gesloten.