Michel Mulder zilver bij EK Inline-skaten aflossing

Heerde – Zwollenaar Michel Mulder heeft maandagavond met teamgenoten Crispijn Ariëns en Koen Verweij de ziveren medaille gewonnen bij de aflossing op de baan tijdens het EK Inline-skaten in Heerde. Frankrijk werd winnaar. Voor Mulder een mooie opsteker voor de komende wedstrijden op de weg in Zwolle na twee teleurstellende dagen op de 300 meter tijdrit en 500 meter sprint.

ek2011_michel_mulder_finale_300m_0197_470.jpg

De Nederlanders konden niet in de buurt van winnaar Frankrijk komen. De derde plaats ging naar Spanje, dat op het laatst nog bijna door België voorbij werd gestoken. De succesvolle Belgische medaillewinaar Bart Swings wist een grote achterstand in de laatste ronde goed te maken, maar kwam uiteindelijk net tekort voor een medaille. “Gelukkig toch nog een medaille op de piste. Even alle frustratie eruit”, zei Michel Mulder, die qua medailles voor zichzelf op meer gehoopt had. De zilveren plak was dit toernooi zijn eerste op de piste. De combinatie Mulder/Verweij/Ariëns was nieuw. Coach Desly Hill besloot Ronald Mulder, die al twee keer goud heeft, aan de kant te houden: “Hij doet waar hij goed in is. Ik wil hem wat rust geven voor de wegonderdelen. Crispijn en Koen hebben ook genoeg ervaring. Koen heeft met de CadoMotusploeg ook aflossingskoersen gedaan.”

Michel Mulder: “Het werkte prima. Koen is een wedstrijdrijder, hij kickt hierop.” Ariëns: “Iedereen weet wat hij moet doen, we wisten elkaar te vinden.” De mannenrace kende een gemiddelde snelheid van 42 km per uur. De derde plaats ging naar Spanje, dat op het laatst nog bijna door Bart Swings voorbij werd gestoken. De Belg, al goed voor drie keer goud, wist een grote achterstand in de laatste ronde goed te maken, maar kwam uiteindelijk net tekort voor een medaille.

Bondscoach Desly Hill is bijzonder tevreden over het pistetoernooi. “We hebben als Nederlanders nog nooit zoveel medailles behaald op de piste, en zeker geen drie keer goud.” De medailleoogst op de piste van de afgelopen drie dagen ziet er voor Nederland als volgt uit:

Goud
Ronald Mulder, 300 m piste
Ronald Mulder, 500 m piste
Manon Kamminga, 1000 m piste

Zilver
Bianca Roosenboom, 500 m piste
Bianca Roosenboom/Manon Kamminga/Mariska Huisman, 3 km aflossing piste
Michel Mulder/Koen Verweij/Crispijn Ariëns, 3 km aflossing piste

Brons
Ingmar Berga, 10 km punten/afvalkoers piste
Crispijn Ariëns, 1000 m piste

Dinsdag is het rustdag. Woensdag gaat het programma in Zwolle verder met de wegonderdelen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Michel Mulder zilver bij EK Inline-skaten aflossing”

  1. Michel nu ook een medaille. Prachtig!! Maar wat als Ronald ook mee had gedaan? Goud? Grote kans eigenlijk. We zullen het nooit weten.

Reacties zijn gesloten.