Het weer: zomer

Zwolle – Dinsdag begint de dag in het binnenland hier en daar met grondmist of mistbanken. Na de komst van de zon lost de mist op en verloopt de ochtend zonnig en droog. Het warmt snel op en aan het einde van de ochtend ligt op veel plaatsen de temperatuur boven de 20 graden.

01-08-2011_weerfoto__park_weezenlanden_.jpg
Park de Wezenlanden

Het wordt ’s middags uiteindelijk 24 graden aan zee tot 27 landinwaarts. Lokaal kan het in het (zuid)oosten 28 graden worden. Verder bestaat het weerbeeld uit zon en een paar stapelwolkjes. De wind komt uit het zuidoosten en is zwak van kracht en kan af en toe licht vlagerig zijn. Vlak langs de kust is later op de dag kans op een verkoelend zeewindje. Woensdag maakt de dag nog een zonnige start. In de loop van de ochtend neemt echter de bewolking toe en in de middag kan er in het zuiden al een eerste bui voorkomen. Met maxima rond 27 graden wordt het opnieuw flink warm. Vooral in de avond trekken vanuit het zuiden pittige regen- en onweersbuien over het land. Donderdag heeft de zon minder speelruimte. Er is meer bewolking aanwezig en lokaal valt een bui. Koud wordt het zeker niet; de maxima komen rond 24 graden uit.

De dagen daarna zet de neerwaartse trend van de temperatuur door, om in het weekeinde rond 21 graden uit te komen. De kans op buien blijft aanwezig en de zon laat het vaak afweten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: zomer”

Reacties zijn gesloten.