Het weer: kans op een bui

Zwolle – Woensdag begint de dag met wolkenvelden en hier en daar met zon. In de loop van de dag neemt de hoeveelheid bewolking steeds verder toe, waarmee de zon uiteindelijk uit beeld raakt. Gaandeweg de middag neemt in het zuiden de kans op een bui ook toe.

02-08-2011_weerfoto__omgeving_ijsselbrug_.jpg

Nabij IJsselbrug

De maxima aan zee komen op een graad of 23 uit, in het binnenland tussen 25-27 graden. De wind is overwegend zwak van kracht en qua richting zuidelijk tot zuidoostelijk. Eind van de middag en ’s avonds volgen meer regen- en onweersbuien. De zwaarste buien zijn waarschijnlijk voor het zuidoosten en oosten van het land.

Donderdag is het wisselend bewolkt en vooral in het oosten is kans op enkele buien. Daarbij is in de middag een klap onweer goed mogelijk. De meeste bewolking komt in het oosten voor, ruimte voor de zon lijkt voor het westen te zijn weggelegd. Het wordt 22 tot 26 graden.

Vrijdag wordt het nog gemiddeld 22 graden. De dag verloopt overwegend bewolkt met daarbij af en toe een bui. In het weekeinde komen de maxima rond 21 graden uit. Verder is de kans op buien groot en laat de zon zich minder zien. De zomer lijkt zich niet te herstellen: na het weekend wordt het onstuimiger, koeler en het blijft nat.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)