WijZ en Werkplaats voor Beweging samen aan de slag

Zwolle – WijZ en de Werkplaats voor Beweging en Kunst (WvBK) hebben de afgelopen maanden een nieuwe vorm van samenwerking voorbereid. Er zijn inmiddels concrete afspraken over een gezamenlijk programma, dat zal worden uitgevoerd in de voormalige Hobbemaschool in Zwolle. Ben Vinke, bestuurder van WijZ en Marleen van den Hout, programmeur en coördinator voor de WvBK geloven in de gezamenlijke kracht: “We spelen in op een duidelijke behoefte en daar verwachten we veel van”.

Na een periode van intensieve voorbereiding maken WijZ en WvBK trots hun voorgenomen samenwerking wereldkundig. Het uitgangspunt voor de samenwerking is het gegeven dat mensen steeds meer op zoek zijn naar persoonlijke verrijking op het gebied van waarden en inspiratie. “De samenleving verandert, kijk maar eens naar de rol van de kerk, die steeds minder wordt”, vertelt Vinke. Als welzijnsorganisatie voor senioren in Zwolle heeft WijZ een groot aanbod aan activiteiten op het gebied van sport en bewegen, cultuur en ontmoeting. Duizenden mensen doen daaraan mee. “De behoefte aan verrijking op het gebied van waarden en inspiratie vertaalt zich in een vraag om activiteiten op dit gebied”, aldus Vinke. Marleen van den Hout sluit naadloos aan: “Als Werkplaats voor beweging en Kunst hebben we alles in huis om in die behoefte te voorzien: de thema’s, de aanpak, de aanbieders en de ruimte.” Volgens Van den Hout is het logisch dat beide organisaties de handen ineenslaan: “WijZ heeft een goede aansluiting bij de doelgroep en dat kunnen wij goed gebruiken”

De WvBK staat voor een aanbod aan activiteiten op het gebied van creativiteit, spiritualiteit en ontmoeting. “In onze cursussen en activiteiten leren mensen te luisteren naar wie ze zijn, en wat ze willen zeggen”, verduidelijkt Marleen van den Hout. “Jezelf tot expressie brengen … zo noemen we dat, maar het betekent dat je in balans komt als je leert om jezelf te laten zien zoals je bent.” De activiteiten vinden plaats in de voormalige Hobbemaschool in de Zwolse Schildersbuurt en worden uitgevoerd door een collectief van docenten.

WijZ en de WvBK mikken op een aanbod van tien tot vijftien verschillende cursussen,die rond 1 oktober van start gaan. De thema’s creativiteit, spiritualiteit en ontmoeting worden verder uitgewerkt in bijvoorbeeld dans, werken met papier, massage, mindfulness, taal, stem, yoga of geuren. Het aanbod wordt te zijner tijd gepubliceerd in een Inspiratiewijzer en op www.wijz.nu.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)