Het weer: kans op bui

Zwolle – Zondag begint de dag op veel plaatsen vrij zonnig, maar in het zuiden komen wolkenvelden voor en is reeds kans op een bui. In de loop van de ochtend raakt het geleidelijk meer bewolkt. ’s Middags is het wisselend bewolkt. Zo nu en dan komt de zon er even bij, maar het zijn de wolken die de boventoon voeren.

20-08-2011_weerfoto__gracht_nw_havenbrug_.jpg

Stadsgracht vanaf Nieuwe Havenbrug

Gaandeweg de middag ontstaan er her en der enkele buien. Vooral in de zuidoostelijke helft van het land is daarbij ook kans op onweer, hagel en windstoten. Het wordt 22 graden aan zee tot lokaal 27 graden in het oosten en zuidoosten. De wind komt eerst uit het zuiden en is zwak tot matig van kracht. Overdag draait de wind naar het westen en neemt iets in kracht toe.

Maandag belooft een aardige dag te worden. In een groot deel van het land zijn zonnige perioden en blijft het droog. In het zuiden heeft de zon het, door de aanwezige bewolking, wat moeilijker. Het wordt 22 tot 27 graden. Later in de middag betrekt de lucht in het hele land en ’s avond volgen buien.

Dinsdag is het meest bewolkt en de kans op buien is zeer groot. Ook onweer behoort tot de mogelijkheden. Het wordt opnieuw warm: 22 tot lokaal 28 graden. De dagen daarna blijft de kans op buien aanwezig. De temperatuur zet wel een geleidelijke daling in en komt aan het einde van de week rond 22 graden uit.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)