VDSL biedt geen oplossing voor Zwolle Noord

Ingezonden:

Zwolle – KPN biedt glasvezel aan in Zwolle. Alleen dit doet KPN in bepaalde wijken van Zwolle. Deze aansluiting heet een FTTC (Dit betekent glasvezel tot aan de wijk telefoonkast). Dit is een centraal punt in de buurt van of in je straat (de glasvezel ligt op ongeveer 100/200 m) van je huis, de rest gaat via de reguliere telefoonlijn. Dit is voor de komende jaren voldoende om een goede bandbreedte te realiseren voor alle huishoudens,

Maar er zijn nog vele wijken die niet zo’n verbinding hebben. Deze mensen moeten hopen dat ze in de buurt van de KPN centrale (1 in Stadshagen en 1 in Zwolle Noord wonen). Heel veel inwoners van de wijken: Berkum, Dieze, Stadshagen, Wipstrik, Aalanden enz. houden een lage snelheid. Deze mensen wonen te ver van de genoemde KPN centrales. Dit betekend dat ze ongeacht er een snellere bandbreedte uit de centrale wordt geleverd, ze dezelfde snelheid als ADSL houden. Deze variant die geldr voor Stadshagen en Noord is VDSL. Deze verbinding kan 50 leveren, maar dit heb je alleen maar als je dus naast de KPN centrale in Stadshagen en Noord woont. In de wijken moet dus ook FTTC komen. Er moet glasvezel getrokken worden naar de wijkkasten, zoals dat in Zwolle Zuid, centrum, enz is gebeurd.

De aanleg kan gaan beginnen indien er voldoende interesse is vanuit de wijken Berkum, Dieze, Stadshagen, Wipstrik, Aalanden enz. Dit moet ongeveer 30% van de inwoners zijn. Heel zwolle zou moeten profiteren van glasvezel en niet alleen een paar pilot wijken.

Als u interesse heeft kunt u een email sturen naar sbaumann@mail.com met in de titel: "ik heb interesse in glasvezel". Geef aan in welke wijk je woont waar nog geen glasvezel is.
Door uw inzet kunnen we spoedig heel zwolle op de glasvezel krijgen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

24 gedachten over “VDSL biedt geen oplossing voor Zwolle Noord”

  1. Deze mensen moeten hopen dat ze in de buurt van de KPN centrale (1 in Stadshagen en 1 in Zwolle Noord wonen).

    Berkum, Dieze, Stadshagen, Wipstrik, Aalanden enz. houden een lage snelheid. Deze mensen wonen te ver van de genoemde KPN centrales

    Dit snap ik niet helemaal. Zwolle Noord is toch aalanden, berkum en gedeelte dieze?
    Stadshagen is toch hetzelfde als Stadshagen???

  2. Gister op ’t Chatlog een mail gestuurd nav een oproep over iets soortgelijks/hetzelfde….dit was het antwoord:

    —————-
    BBned levert zelf geen diensten aan eindgebruikers maar wholesalediensten aan partners.

    U kunt via een van onze partners de dienst van uw keuze bestellen.
    Een overzicht van al onze partners vindt u op http://www.bbned.nl

    Wij verwachten u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

    Met vriendelijke groeten,
    ________________________________________
    BBned Customer Service

  3. Persoonlijk zie ik geen reden om ?berhaupt, anno 2011, nog met KPN in zee te willen gaan. Niet vanwege hun imago en niet vanwege hun aangeboden diensten.

    Want “glasvezel” van KPN biedt zelfs mindere prestaties dan Ziggo hier in Zwolle: ten eerste betaal je bij KPN meer, voor minder bandbreedte. Ten tweede is de ping bij KPN hoger dan bij Ziggo Zwolle, dat wil zeggen: het duurt langer voordat een pakketje in bijvoorbeeld Amsterdam is, het duurt langer voordat een pagina na klikken geladen is EN je hebt bij gaming meer vertraging.
    Theorie EN mijn praktijkervaring laat zien dat het DOCSIS3.0-protocol wat Ziggo hanteert een lagere ping (dus snellere response) aan de eindgebruiker geeft dan wat die hele glasvezelomzetting van KPN zou moeten geven.

    Pas wanneer KPN FTTH (Fiber To The Home) zou gaan aanbieden (dus dat je daadwerkelijk een glasvezeldraadje in plaats van koperdraadje je huis binnen krijgt) zou het interessant kunnen gaan worden. Maar reken maar dat je dan de hoofdprijs betaalt voor héél weinig verbeterde prestaties, aangezien KPN nog steeds verbindingen afknijpt, met name de upload.

    Zit je bij Ziggo? Dan is mijn advies: lekker blijven! 🙂

  4. Op bovenstaande reactie van Hans van Eijsden,
    kan ik persoonlijk bevestigen ik heb nu nog KPN Glasvezel atans volgens het contract dat ik een jaar geleden heb afgesloten toen het gewoon Glasvezel heette maar is het echter niet zo dat ik begin dit jaar ben geknepen naar een VDSL verbinding waar dus nog minder doorkomt.

    De reactie van KPN was; Sorry dhr Jansen wij kunnen niks voor u doen dit moet u met gemeente Zwolle overleggen.
    Wij zijn slechts de leverancier.

    Dus voor mij geen KPN meer in de wijk Assendorp.
    Mocht ik inderdaad wel een glas draadje IN huis krijgen dan word het misschien nog wel eens interessant maar voor nu ga ik weer terug naar Ziggo die wel hun voor geschreven snelheden op hun site kunnen nakomen.

    Ook mijn advies luidt: Ziggo,er is geen betere (in Zwolle 🙂 )

  5. In dieze, (bij ons in de achtertuin) staat een centrale van de kpn. Maar ik kan geen glasvezel krijgen van de kpn?
    Niet dat ik dat wil, maar toch vreemd.

    Ook mijn advies luidt: Ziggo,er is geen betere (in Zwolle )

    Helemaal mee eens.

  6. – Over welke delen van Zwolle gaat het nu echt? Zwolle = Aa-landen enzovoort.
    – Welke snelheid gaat straks zeker gehaald worden.
    – Wat gebeurd met mijn gegevens als ik ze mail?
    – Als ik nu inschrijf en straks afhaak zijn er kosten aan verbonden?
    – Wat is de einddatum voor de inschrijf?
    – Wanneer hoor ik meer?
    – Hoe staat dit project in verhouding met eerder projecten?
    – Waar kan ik meer informatie vinden over dit project?
    – Hoe betrouwbaar worde ner met mijn gegevens omgegaan? Ik mail mijn gegevens aan een mail.com adres, ik weet niet eens aan wie ik mijn mail stuur.
    – Waarom is er gekozen voor KPN?
    – Probeer een ingezonden op zijn minst foutloos te (laten) schrijven.

    Het idee van de project is mooi en goed, de uitvoering echter veel minder. Doordat er nu te weinig informatie gegeven wordt wat er met informatie gebeurd zul je veel inschrijvingen mislopen.

    @Weblog Zwolle: Waarom wordt dit geplaatst??? Er wordt niet duidelijk wie hier achter zit en we worden wel aangemoedigd om gegevens te mailen.

  7. Ik zie overigens ook de naam S. Baumann staan. Gezien de bertrouwbaarheid van Weblog Zwolle ga ik ervan uit dat dit bericht gecheckt is.

  8. Over Ziggo wordt er gezegd dat de bandbreedte beter is. Dit is niet waar. Ziggo heeft een gedeelde verbinding naar de wijkcentrale kast. Hoe meer mensen Ziggo in de straat hebben. Hoe minder snelheid. Bij FTTC (Glasvezel naar de wijkkast, heeft iedereen een eigen verbinding van de wijkkast naar je huis). Je hoeft de verbinding niet te delen ongeacht hoe veel mensen in de straat Glasvezel hebben. De hoogst mogelijk snelheid is ongeveer 80 mbit, na een stuk verlies. Deze blijft wel constant.

  9. @bjdamman: waar wordt gezegd dat de bandbreedte van Ziggo beter is? Ik hoop niet dat je op mijn uitleg doelt?
    Wat ik heb uitgelegd, is dat over het algemeen “glasvezel” van KPN mindere prestaties biedt dan Ziggo Zwolle (wat ook “glasvezel” is tot aan de wijkkast). Ik heb het hierbij niet expliciet over bandbreedte, maar over de prijs-bandbreedteverhouding. Verder heb ik het daar in dat geval niet over up- en downloadsnelheden, maar over pingtijden.

    De overhead die het protocol van KPN geeft om van koper naar glas te gaan is groter dan de overhead die het DOCSIS3.0 protocol van Ziggo geeft om van koper (coax) naar glas (wijkcentrale) te gaan. Dit uit zich in hogere pingtijden, afhankelijk van de kwaliteit van het koper en hoe de foutcorrectie van het protocol daar mee om weet te gaan.

    Al met al wordt de gebruikersERVARING van Ziggo Zwolle dus gemiddeld genomen qua responsetijden (surfgemak) beter dan KPN ervaren.

  10. @Hans. Ik ben het met je eens over het afknijpen van de verbinding door KPN. De techniek van het koper laat ook de wensen over in sommige wijkkasten. Maar ik vind het een groot nadeel dat je bij Ziggo de snelheid moet delen over een gezamelijk coaxkabel tot aan de verdeler. Ziggo wil hier ook niks aan veranderen in de toekomst.

    Een mail sturen, zoals in dit nieuwsbericht staat, voor een actie heeft op dit moment niet veel zin, zoals er in het bericht staat. Ik heb begrepen dat Zwolle een grote uitrol wil plannen voor glasvezel tot in huis (Alle adressen). Het is afwachten wanneer de financiering voor dit plan rond is.

  11. Maar ik vind het een groot nadeel dat je bij Ziggo de snelheid moet delen over een gezamelijk coaxkabel tot aan de verdeler.

    Heb je dit nadeel in de praktijk gemerkt?
    Een voorbeeld: je hebt 120mbit down. Door drukte zakt dit in naar bijvoorbeeld 110 of 100mbit. Laden daardoor webpagina’s trager? Heeft dit impact op streaming video?
    Het enige waaraan je het echt kunt merken op dat moment, is wanneer je van nieuwsgroepen aan het downloaden bent, met alle connecties tegelijk.
    Maar stel, de bandbreedte zakt in door drukte.. volgens de interne grafieken van Ziggo is dit in Zwolle nooit meer dan 18% geweest op een 120mbit abonnement, gedeeld door op dat moment 39 huishoudens.
    Stel, je hebt op dat moment 18% minder bandbreedte dan 120mbit, dus rond de 100mbit. Zou dat voor de gebruiker dan echt een argument moeten zijn om op KPN over te stappen?

    Ziggo wil hier ook niks aan veranderen in de toekomst.

    Ziggo is permanent capaciteit aan het bijschakelen waar nodig, ze krijgen automatisch melding en grafieken van eventuele knelpunten. Dit is onlangs (3 weken geleden) nog in Zuid gedaan.

    Ik heb begrepen dat Zwolle een grote uitrol wil plannen voor glasvezel tot in huis (Alle adressen).

    Dat zou, vind ik, een enorm goede ontwikkeling zijn! 😀

  12. Heeft dan helemaal niemand dit stukje even nagelezen? Het is nu vooral een woordenbrei vol spelfouten en onduidelijkheden, beetje jammer.

  13. In mijn vorige bericht kwam ik misschien wat negatief over maar het doel was om kritisch te zijn. Als er een goed alternatief zou komen in de vorm van een flinke glasvezel lijn schrijf ik mij zeker in. Als je echter reeel bekijkt gaat het grootste deel van de internetters erom dat ze een werkzame internet verbiniding hebben voor Hyves/Facebook en om wat te downloaden, tegen een goed prijs kwaliteit verhouding.

    Daarnaast zie je steeds meer combinatie pakketten (internet/tv/telefonie), en laat KPN daar nu juist niet goed in zijn (in prijs/kwaliteit). Wat wil men met de huidige combinatie pakketten doen? Zelf zit bij Ziggo omdat:
    – Internet verbinding is prima (op basis van snelheid en prijs/kwaliteit).
    – Aanbod van zenders met aanvullende pakketten in HD en analoog voor andere TV’s in huis.
    – Huis telefoon voor nood.
    Als er goed alternatief voor komt wil ik best betalen (ongeveer 100 euro per maand is geen probleem).

    Dus wil zoiets slagen dan zal er goede informatie site moeten worden opgezet en dat kost geld. Mocht zoiets haalbaar zijn dan was KPN allang in dit gat gesprongen.

    @ KvDijk, op 3 augustus 2011 om 14:21:
    Weet jij wat er met inhoud van deze mail gebeurd?

    @ KvDijk, op 3 augustus 2011 om 14:24:
    Overal van uitgaan dat een ander iets checkt… Dat werkt helaas niet.

    @Bericht door bjdamman, op 3 augustus 2011 om 15:38:
    De hoogst mogelijke snelheid is langzamer dan Ziggo levert bij een maximaal geknepen situatie op piek momenten.

    Bericht door Marcel2704, op 3 augustus 2011 om 16:33:
    100% mee eens.

  14. Ik heb kunnen achterhalen welk bedrijf de glasvezelaanleg verzorgt. Dit bedrijf is http://www.reggefiber.nl. De aanleg van glasvezel tot in huis kan worden versneld. Ik kan hiervoor een survey website maken die controleert hoeveel interesse er per wijk aanwezig is. Als er meer dan 30% interesse is per wijk kan reggefiber tot aansluiten overgaan. De gegevens die op de survey site worden ingevuld blijven vertrouwelijk en en worden niet aan derden verstrekt. Ik heb deze alleen nodig om jullie te informeren van de stand van zake. Indien de site in de lucht is meld ik dat op het forum.

  15. Ik heb wel belangstelling voor glasvezel.
    Het lijkt mooi alleen vanuit de verdeelkast zit je toch weer op koperdraad.
    Als reggefiber het zou kunnen leveren voor een goede prijs/kwaliteitsverhouding ben ik bereid mee te doen.

  16. Zie hier het stappenplan:
    http://www.eindelijkglasvezel.nl/tl_files/content_resources/pdf/Stappenplan Bewonersinitatief.pdf

    In een wijk zullen tussen de 30% en 50% van de huishoudens mee moeten doen (waarbij geldt: minimaal 2500 huishoudens).

    Check dan deze site:
    http://www.zwolle.nl/beleid/cijfers-onderzoeken/cijfers-per-wijk/Kerncijfers-Aalanden.htm
    Neem als voorbeeld de Aa-landen, 12.000 inwoners, (eigen gedachte: gemiddeld huishouden van zeg maar 3, dan kom je uit 4.000 huishoudens), daarvan moeten er minimaal 2.500 mee doen. Het antwoord kan ik je nu al vertellen, voor de Aa-landen gaat het niet lukken.

    Ik wens je heel veel succes met het project op te zetten, je zult dit zeker niet alleen kunnen. Wees reeel met het doel, check gegevens goed e npak alleen de wijken waarbij je met grote zekerheid het kunt laten uitvoeren. Anders kom je om in het werk en het resultaat laat zich raden.

  17. Ik heb een eerste versie van de website klaar.
    Zegt het voort aan je vrienden en kennissen in Zwolle. En uiteraard ook in de buurt waar je woont.

    Het is nog even wachten op de domeinnaam.

  18. Ronduit belachelijk dat in Zwolle geen glas mogelijk is.
    en dan in de omliggende dorpjes zo wel Wezep,Oldeboek en Hattem wordt het aangeboden ?.

    ik wacht al een jaar op dat KPN of een andere aanbieder iets heeft.
    en KPN gooide een jaar geleden een reclamefolder door de deur “nu glasvezel in Zwolle” .
    ja VDSL of zo iets met nog maar 2 mb upload maximaal (als je geluk heb)

    mvg
    Andre

  19. Ik werk in de Marslanden G, waar glasvezel tot in de meterkast ligt, maar geen Ziggokabel.

    Heb daar nu ADSL maar vanwege de afstand tot centrale (5 km) is daar maar maximaal 3 Mbit mogelijk. :'(

    Glasvezel is dus wel mogelijk, maar hiervoor wordt 3000 euro aansluitkosten gevraagd, 225 euro per maand voor Glasvezel-access en dan het internetnetabonnement (65 euro voor 10 Mbit, 149 voor 20 Mbit, enz.).

    Dus als eenmansbedrijf ben ik gebonden aan 3 Mbit via ADSL. >:(

  20. Nou in Hattem gaan ze per oktober/november beginnen met de aanleg van Glas(reggefiber) in gemeente Oldebroek zijn ze nu bezig met flyeren…maar die 30% is ook altijd maar een wassen neus.

Reacties zijn gesloten.