Dames winnen goud op Afvalkoers EK Inline-skaten

Zwolle – De dames senioren hebben vrijdagavond goud gewonnen op de Afvalkoers 15.000 m. op de weg tijdens het EK Inline-skaten bij het FC Zwolle stadion in Zwolle. Manon Kamminga, Elma de Vries en Bianca Roosenboom waren deze avond de meerdere van de dames uit Duitsland en Italië.

inline_zwolle_3_1-1.jpg
Vlnr: Elma de Vries, Manon Kamminga, bondscoach Desly Hill en Bianca Roosenboom.

Manon Kamminga besliste de strijd in een bloedstollende eindsprint tegen de Duitse Jana Gegner. “Hier hebben we zo lang op gewacht. Het was echt teamwork, en nu is het eindelijk gelukt”, zei Elma de Vries. Manon Kamminga ging in derde positie de laatste ronde van 550 meter in. Ze slaagde erin op te schuiven naar voren, waarna een lange zij-aan-zij-eindsprint volgde met de Duitse sprintster Gegner. De beide broers en Zwollenaren Ronald en Michel Mulder kwamen met Crispijn Ariëns uit voor de heren senioren op de Afvalkoers 20.000 m. Zij vielen met hun prestatie net buiten de medailles. De mannenploeg werd vijfde. Bewondering was er voor Ronald Mulder, die na een pittige val eerder deze vrijdag, en met hechtingen in zijn kin, toch aan de start verscheen.

ek2011_aflossing_bianca_roosenboom_elma_de_vries_4595_470.jpg 
Aflossing Bianca Rooseboom met Elma de Vries …

ek2011_aflossing_junioren_dames_4511_470.jpg
Aflossing junioren dames …

ek2011_bondscoach_desley_hill_4463_470.jpg
Bondscoach Desley Hill houdt alles scherp in de gaten …

inline_zwolle_3_2-1.jpg
Manon Kamminga duwt Bianca Roosenboom naar een volgend rondje…

“Dit was ook om Bianca iets terug te geven voor haar bijdrage aan mijn gouden medaille op de 1000 meter”, aldus Manon Kamminga. Voor de 19-jarige Haulerwijkse was het de tweede gouden plak dit toernooi, voor Elma de Vries en Bianca Roosenboom de eerste. Voor Roosenboom was het ook haar eerste goud bij de senioren.

inline_zwolle_3_3-1.jpg

Zowel Roosenboom als De Vries slaagden er een paar keer in een gaatje te slaan met de concurrentie, maar werden even zo vaak teruggepakt en zaten dan weer in tweede, derde of vierde positie. De Vries: “Ik zat met hele snelle meiden in de ronde, het lukte niet echt om weg te komen.” Roosenboom: “Het was de bedoeling de anderen moe te maken, zodat het in de finale voor Manon wat makkelijker zou zijn.”

inline_zwolle_3_5-1.jpg

Bij de mannen lag Nederland rondenlang goed op koers en voerde diverse keren het veld aan, maar dat resulteerde niet in een medaille. De Belg Bart Swings leverde weer eens een kunststuk door in de laatste ronde vanuit vijfde positie de eindsprint te winnen. Met broer Maarten en Ferre Spruyt behaalde Swings zijn zesde gouden medaille.

inline_zwolle_3_4-1.jpg

Zaterdag wordt het EK besloten met de marathon in het centrum van Zwolle, waar Ingmar Berga zijn Europese titel verdedigt. Start en finish vinden plaats in het Ter Pelkwijkpark. De A-junioren meisjes starten om 14.00 uur, de A-junioren jongens om 15.30 uur, de vrouwen om 17.00 en de mannen om 18.30 uur.

Uitslagen: http://schaatsen.nl/ek-inline-skaten/uitslagen

Website EK: http://schaatsen.nl/ek-inline-skaten

Livestream: http://schaatsen.nl/ek-inline-skaten/live

ek2011_aflossing_michel_mulder_crispijn_ariens_4679_470.jpg
Aflossing Michel Mulder / Crispijn Ariens …

ek2011_ronald_mulder__gehavend_4707_470.jpg
Ronald Mulder ondanks zijn verwondingen toch aan de start …

ek2011_kampioenstrui_gouden_medaille_3730_470.jpg
Kampioenstrui en gouden medaille…

ek2011_zwitserse_supporters_4212_470.jpg
De Zwitserse supporters lieten van ich horen …

ek2011_kampioenstrui_aantrekken_4265_470.jpg
Kampioenstrui niet altijd even gemakkelijk om aan te trekken …

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “Dames winnen goud op Afvalkoers EK Inline-skaten”

  1. Er is al de hele week EK Inline-skaten in Zwolle en weekblad de Zwollenaar weigert er bericht van te doen. Van de Stentor weten we dat ze ook niet dagelijks bericht WILLEN doen. FC Zwolle wilde niet meewerken aan een internettoegang voor onze communicatie. Dus de complimenten gaan uit naar de doorzetters van Weblog Zwolle!

  2. Je leest het plezier en het zelfvertrouwen van de dames hun gezichten af. Kijk daar kunnen onze heren FC voetbalvedettes nog een lesje van leren, niet waar?

  3. @ek-inline organisatie. Neem het niet persoonlijk. Dat is typisch zwols. Als het iets is wat ze niet kennen willen ze er niks mee te maken hebben.

  4. Bericht door Observer, op 6 augustus 2011 om 10:58

    Je leest het plezier en het zelfvertrouwen van de dames hun gezichten af. Kijk daar kunnen onze heren FC voetbalvedettes nog een lesje van leren, niet waar?

    Die koppies hadden er vast anders uitgezien als ze net naast het goud hadden gegrepen! Als je wint ben je blij en heb je vrienden, als je niet wint moet je het in je ”eentje” zien te rooien…..

  5. Die organisatie oordeelde nu geheel anders. Na een week dagelijkse updates en inzet van de vrijwilligers van Weblog Zwolle bij de marathon langs het centrum nu ineens geen persplaats. Hoe jammer!

  6. @Nathasha,
    Die koppies hadden er vast anders uitgezien als ze net naast het goud hadden gegrepen! Als je wint ben je blij en heb je vrienden, als je niet wint moet je het in je ”eentje” zien te rooien…..
    Je hebt helemaal gelijk, toch denk ik dat onze FC, ook als ze verliezen meer support, sponsering, salariéring en verzorging ontvangen dan deze fietsmeiden hebben gekregen.
    En toch hebben ze het toch maar geflikt.

  7. Bericht door Observer, op 6 augustus 2011 om 15:52

    En toch hebben ze het toch maar geflikt.

    En daar mogen ze absoluut heel trots op zijn 😀

    Bericht door admin., op 6 augustus 2011 om 15:38

    Die organisatie oordeelde nu geheel anders. Na een week dagelijkse updates en inzet van de vrijwilligers van Weblog Zwolle bij de marathon langs het centrum nu ineens geen persplaats. Hoe jammer!

    Beetje HEEL ERG jammer idd!

  8. Wie is @Ek inline dan iemand van de organisatie? Wat een rare actie

    Die organisatie oordeelde nu geheel anders. Na een week dagelijkse updates en inzet van de vrijwilligers van Weblog Zwolle bij de marathon langs het centrum nu ineens geen persplaats. Hoe jammer!

    Misschien was andere pers hier al eerde in de week tegen aan gelopen.

  9. GEEN foto’s van de marathon EK Inline dus >:(

    Al is het maar uit principe tegen de willekeur van de organisatie om met name landelijke media voorrang te geven op prominente posities bij de finish, terwijl de fotografen van Weblog Zwolle al een week lang dagelijks bericht doet en promotie maakt voor het inline-skaten. Pas tijdens de wedstrijden kregen de twee aanwezige fotografen (die naar de activiteit uitgekeken hadden) in kennis gesteld van de uitsluiting. Dat was nogal lullig.
    Zo werkt het dus…

    Graag of geen publicatie hoor 😉

  10. Alhoewel ik dat heel jammer vindt, ook omdat ik zelf niet kan kijken, heb ik begrip en respect voor de beslissing van Weblog Zwolle. Laat jullie niet kisten hoor!!

  11. Gelijk hebben jullie, hoe jammer het ook is. Wat een kapsones gasten zeg.
    De rest van de week waren deze landelijke media er niet, en dan krijgen ze toch voorrang, en dat pas op het laatste moment vertellen.
    Kunnen wij de PR man van dit gebeuren even spreken………… wat een klojo’s.

  12. Ja, hier hebben er een paar een grandioos verkeerde beslissing gemaakt!
    Nou ja, weten jullie dat ook voor de volgende keer: eerst zekerheid voor het eindverslag en dan pas helpen promoten 😉

Reacties zijn gesloten.