Het weer: kans op onweer

Zwolle – Maandag is het bewolkt en trekken er talrijke regen- en onweersbuien over het land. In de middag draait de wind van zuidwest naar west en neemt toe tot matig boven land en (vrij) krachtig aan zee.

 07-08-2011_weerfoto__friesewal_.jpg

Friesewal

Rond de Wadden wordt de wind mogelijk hard, windkracht 7. Later op de dag is er in de zuidelijke helft van het land tussen de buien door nog wat ruimte voor de zon. In het noorden blijven de buien talrijk en krijgt de zon nauwelijks kans. Tijdens een zonnig momentje loopt de temperatuur op tot maximaal 17 graden op de Wadden en 20 in het zuiden.

Dinsdag is het nog steeds herfstachtig met veel bewolking en buien, al zijn de buien niet meer zo actief als morgen. Er waait een matige tot vrij krachtige (noord)westenwind en het wordt nog iets koeler dan morgen met 17 graden in het noorden tot maximaal 19 in Limburg.

Woensdag is er af en toe zon en een enkele bui. Met maxima rond 20 graden wordt het al iets warmer dan morgen en dinsdag. De dagen daarna wordt het nog iets warmer met maxima tussen 20 en 24 graden. Het blijft wisselvallig met elke dag kans op buien, maar tussendoor ook zonnige momenten. De wind zit de tweede helft van volgende week in de zuidwesthoek.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Het weer: kans op onweer”

Reacties zijn gesloten.