Rijbewijskeuring voor senioren

Zwolle – Op donderdag 25 augustus is er weer afspraakspreekuur voor de verplichte rijbewijskeuring voor senioren in wijkcentrum Holtenbroek aan de Bachlaan 20 te Zwolle.

De keuring kost 30 euro en een afspraak maken via 038-4224933 is noodzakelijk. Voor de keuring zijn nodig: een ingevulde Eigen Verklaring (verkrijgbaar bij het gemeentehuis), een klein beetje urine, een overzicht van de medicijnen die worden gebruikt, de bril voor in de verte zien en het rijbewijs. De volgende keuring is op donderdag 29 september.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Rijbewijskeuring voor senioren”

  1. @Japser Er wordt keer op keer bewezen dat bejaarden een grote kans hebben om een gevaar op de weg te zijn
    Sorry, maar dat is niet waar.
    Ik heb tig meer kans om aangereden te worden door een jonge dronken discoganger, een jonge haastige business bumperklever of een snelle links rijdende en rechts inhalende Niky Lauda fan.

  2. Dat je meer kans hebt op x, betekent niet dat je geen kans op y hebt.

    Ik zeg niet dat je bij bejaarden een hogere kans hebt dan bij wie dan ook. Ik zeg dat bejaarden, zonder ze met een andere groep te vergelijken, een grote kans hebben om een ongeval te veroorzaken.

    In verhouding niet, maar ja, zoveel rijden er niet.

  3. @Japser, Zo lust ik er nog wel eentje……groot, groter, grootst?
    wat probeer je nu eigenlijk te vertellen dan?
    Om een gevaar op de weg te zijn kun je verschillende oorzaken aanwijzen, bijvoorbeeld: verkeersfouten maken, alcohol, stress, technische gebreken, slechte rijvaardigheid, haast, slechte ogen, gebrek aan ervaring, zelfoverschatting, harde muziek in de auto, en zo kan ik er nog een paar noemen.
    Maar die komen in alle leeftijdscategorieen voor.
    En vanuit het bovenstaande rijtje kan ik er zelfs nog een paar wegschrappen die bij ouderen juist minder niet voorkomen.
    Dus “de ouderen” een grote kans op brokken maken toeschrijven neigt naar discriminatie van een hele bevolkingsgroep.

  4. Als ik Japser mag bijvallen…
    Ik vind, dat IEDEREEN, jong EN oud, om de 5 jaar een theorie-examen moet doen om alle nieuwe regels weer bij te spijkeren. Als je daar niet voor slaagt, een verplichting tot een praktijkles. Als de instructeur vindt dat je nog een paar meer lessen nodig hebt, dan voilá.
    Zowel jong en oud blijft op die manier bij met de rest….
    Want waar Japser dan weer wel gelijk in heeft is, dat ouderen (of mensen die al heel lang hun rijbewijs hebben) al heel lang geen theorie-of rijles meer hebben gehad en daarmee veel nieuwe regels zouden kunnen missen. Ook zijn er tegenwoordig veel meer auto’s op de weg en rijdt men agressiever. Daarbij komt inderdaad, dat met wat kleine gebreekjes je meer geneigd bent om wat voorzichtiger te rijden…
    Maar dat geldt dan echt niet alleen voor ouderen, maar voor iedereen!!

    Vandaar mijn wens, om IEDEREEN om de 5 jaar te testen…

  5. Ook zijn er tegenwoordig veel meer auto’s op de weg en rijdt men agressiever. Daarbij komt inderdaad, dat met wat kleine gebreekjes je meer geneigd bent om wat voorzichtiger te rijden…

    Daar doel ik vooral op. De wereld is een stuk anders geworden sinds opa van 75 zijn rijbewijs ophaalde (zonder rijles of examen). En hij verandert steeds sneller. Het is gewoon een feit dat hoe ouder je wordt, hoe minder snel je leert/aanpast. Met alle gevolgen tot dien.

  6. @Japser… niet alleen oud. Ook jong. Wie wat dan ook maar niet gewend is…
    Je moet mij niet in Amsterdam laten rijden, ik ben geen trams gewend. Geen idee meer wat ik dan ook weer zou moeten doen. Ze allemaal maar voorlaten, denk ik…
    Binnenkort gaan we zeer waarschijnlijk met de auto naar Parijs. Ik rijd. En hoewel ik er alle vertrouwen in heb dat het goed zal gaan, toch zie ik wel een beetje op tegen, bijvoorbeeld de Avenue des Champs-?lysées…

  7. Ik vind het altijd weer spannend om te zien hoe de discussie over een bepaald item hier steeds weer een totaal onverwachte en niet relevante kant uit gaat.

  8. De opmerking “De wereld is een stuk anders geworden sinds opa van 75 zijn rijbewijs ophaalde (zonder rijles of examen). ” van Jasper tekent wel dat-ie er de ballen verstand van heeft….
    Mijn vader van 87 heeft een rijbewijs waarvoor hij wel degelijk een examen heeft moeten afleggen. Natuurlijk niet volgens de eisen anno heden (die konden immers in 1947 absoluut niet worden voorzien), maar hij heeft wel een langdurige ervaring en hij is al die tijd meegegroeid met de ontwikkeling van het verkeer. Een oranje verkeerslicht betekent voor hem nog steeds “probeer te stoppen” in plaats van de jeugdige opvatting anno heden “geef gas dan kan je nog net door rood”. En daar laat jij dan de stelling op los dat hij vanwege zijn leeftijd een groot gevaar is op de weg.

Reacties zijn gesloten.