Opbrengst ruilactie SWZ naar Terre des Hommes

Zwolle –  Een bijzondere ruilactie door medewerkers van Woningstichting SWZ leverde een gift op voor Terre des Hommes Zwolle. De gift werd vandaag overhandigd. De ruilactie begon met een rode paperclip en het eindresultaat is een canvasschilderij en een druppelbehang. Medewerkers kwamen op het idee door het verhaal van een Canadees die een rode paperclip zo vaak omruilde tot hij eindigde met een huis.

ruilactie_terre_des_hommes_2.jpg

Jeffrey van Dijk (SWZ) overhandigt gift aan Gretha Nijstad (TdH)

Zover is de ruilactie niet gekomen, maar de Terre des Hommes winkel aan de Thomas a Kempisstraat in Zwolle is erg blij met de gift die wordt verkocht voor het goede doel. De winkel, die gerund wordt door enkel vrijwilligers, is afhankelijk van giften. Iedereen is welkom om bruikbare goederen naar de winkel te brengen of iets te kopen. In de winkel worden gebruikte kleding, baby-artikelen, speelgoed, boeken en curiosa verkocht.

Met de opbrengst probeert de kinderhulporganisatie Terre des Hommes (www.terredeshommes.nl) uitbuiting van kinderen in ontwikkelingslanden te stoppen. Dit doet zij met regionaal opgezette projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid en zelfstandigheid.

Alle ruilen op een rij: rode paperclip > heksenpotlood > verboden-te-roken-sticker > poppetje > jaren 90 cd > vogelvoederhuisje > twee flessen witte wijn > kinderfiets met zijwieltjes > twaalf flessen wijn > canvasschilderij en druppelbehang.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Opbrengst ruilactie SWZ naar Terre des Hommes”

Reacties zijn gesloten.