Sinterklaasmuseum ontvangt 15.000ste bezoeker

Zwolle – In 2006 opende het Zwolse Sinterklaasmuseum de deuren. Donderdag 18 augustus legt het museum de loper uit voor de 15.000ste bezoeker. Een ontvangst in stijl met tal van Sinterklaas verrassingen en een bezoek per limousine aan de aloude Sint Nicolaas Kerk in Zalk, het Leukste Dorp van Overijssel.

Het Sinterklaasmuseum aan de Zwolse Assendorperstraat is één van de kleinste musea in ons land. Toch herbergt het museum de wereld aan informatie rond het wel en wee van de Goedheiligman. Tal van beelden, uniek fotomateriaal, oude geschriften, kleding en roemruchte legenden vertellen het aloude verhaal van Sint Nicolaas. Het maakt het Zwolse mini museum tot een unicum in ons land. Sinds de opening, op 11 november 2006, ontving het museum maar liefst 15.000 bezoekers. Reden voor initiatiefnemer Meine Boonstra om de loper uit te leggen.

Donderdagochtend 18 augustus ontvangt het museum de 15.00ste bezoeker met alle egards. “Uniek is de komst van Zwarte Piet’, vertelt Meine Boonstra. ‘Het komt zelden voor dat een Piet door Sint Nicolaas wordt afgevaardigd buiten Sinterklaastijd. Ik ben dan ook geweldig blij.

Donderdag wacht er uiteraard een rondleiding en aansluitend reist de gelukkige, geheel in stijl, per limousine naar het nabijgelegen Zalk. Aldaar wacht een bezoek aan de Sint Nicolaaskerk en opnieuw een welkome verrassing. Het spreekt voor zich dat ook de 15.000ste bezoeker in de gelegenheid gesteld wordt een stem uit te brengen op het Leukste Dorp van Overijssel.

Een ochtend in het teken van de Goedheiligman, zwarte pieten, aloude verhalen, het leukste museum van Nederland en Zalk, Het Leukste Dorp van Overijssel”, aldus Boonstra. Kijk voor informatie rond het Sinterklaasmuseum op www.sinterklaasmuseumzwolle.nl . Meer informatie over Zalk is te vinden op www.hetdorpzalk.nl .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Sinterklaasmuseum ontvangt 15.000ste bezoeker”

  1. Hans ,Vrogger was het gewoon aardrijkskunde ,tegenswoordig Topografie en leert ons inderdaad dat Kampen in Overijssel licht,ligt.leuk dat een particulier initiatief van Meine en zijn partner zoveel waardering krijgt.

Reacties zijn gesloten.