Het weer: vooral bewolkt

Donderdag is er na het oplossen van de mist, een afwisseling van zon en sluierwolken. In de loop van de ochtend wordt de sluierbewolking in het westen dikker, waardoor de zon waterig wordt. In het binnenland ontstaan er al snel stapelwolken en ontwikkelt zicht tegen de middag al een eerste bui. In de middag neemt de buiigheid verder toe. Daarbij is vooral in de oostelijke helft van het land kans op enkele stevige regen- en onweersbuien. In het westen blijft de neerslag waarschijnlijk beperkt tot een enkele regenbui. Een zwakke tot matige van oost naar zuid draaiende wind voert de hele dag warme lucht aan. Het kwik loopt hierdoor flink op naar 23 graden aan zee tot 27 graden in het oosten en zuidoosten van het land.

 24-08-2011_weerfoto__tuinzijde_wonongen_walstraat_.jpg

Tuinzijde woningen Walstraat

Vrijdag dringt de warme lucht weer op vanuit het oosten, terwijl koelere lucht vanuit het westen ook een aanval doet. Doordat de twee luchtsoorten botsten gaat het weer flink regen en vooral in de noordoostelijke helft van het land ook onweren. De temperatuur weet in het oosten van het land lokaal op te lopen tot ongeveer 25 graden, terwijl het aan zee en graad of 20 wordt. In de loop van de middag en avond draait de wind naar het westen en frist het goed op. De onweerskansen verdwijnen daarmee, de regenkans blijft echter nog groot. In de nacht naar zaterdag beperkt de neerslag zich geleidelijk tot de kustprovincies.

Ook zaterdag is de kans op neerslag nog groot. Vanuit het westen trekken buien over het land en stroomt koele lucht binnen. De zon krijgt niet of nauwelijks de ruimte. Breekt de zon wel even door dan loopt het kwik op naar een graad of 20. Anders ligt de temperatuur een paar graden lager. Er staat een vrij stevige westen- tot zuidwestenwind.

Zondag waait het eveneens flink door vanuit het westen. In de stroming worden brede opklaringen aangevoerd. Boven land ontstaat er vooral ’s middags nog wel een enkele bui. Met flink wat zonneschijn, afgewisseld door stapelwolken, wordt het ongeveer 20 graden.

Na het weekend zorgt een hogedrukgebied, afkomstig van de Britse Eilanden, voor rustig nazomerweer. De neerslag wordt een aantal dagen beperkt wordt tot een lokale bui. Er zijn daarbij flinke zonnige perioden en het wordt ongeveer 19 of 20 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)