Jongen moet verboden balletjespistool inleveren

Zwolle- Een 15-jarige jongen uit Zwolle is donderdagavond 25 augustus op de van der Capellenstraat aangetroffen aangehouden voor het bezit van een zogeheten ‘balletjespistool’.

Het wapen + ‘munitie’ werden in beslagenomen. Het dummywapen is in ons land niet toegestaan; het is voor afdreiging geschikt en kan (oog) letsel veroorzaken. De Zwollenaar deed afstand van het wapen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Jongen moet verboden balletjespistool inleveren”

  1. Waar staat dat het van de kermis was dan kire? volgens mij nergens, misschien heeft hij deze balletjespistool wel gekocht in spanje? daar kan je zo’n ding overal kopen! 8)

  2. Zal tijd worden.
    Onze hele buurt ligt vol met al die balletjes. De speeltuin, de bermen, maar ook de tuinen van vele omwonenden.
    Wat leer je je kind als je ze al van jongs af met (verboden) pistooltjes laat rondschieten? Straks hebben we ook in Zwolle-Zuid zo’n supermarkt-bloedbad…

  3. Op zich ben ik het er wel mee eens, dat zo’n neppistool gebruikt kan worden voor een overval. Maar om nou te stellen dat kinderen die met een neppistooltje met balletjes mogen spelen (op latere leeftijd) dan ook wel een echte overval met een bloedbad zullen veroorzaken dan vind ik een beetje te ver gaan!

  4. Klopt evert, dat heb je goed gelezen. Maar als vooral de grote kermis is geweest heb je bij ons in de buurt een invasie van kleine kinderen die politie en boefje spelen. Maar goed dan praat je over een leeftijd van maximaal 10 jaar. Ik zou het niet prettig vinden als daar van die pubers van 15 tussen zou zitten want die hebben weer andere gedachten erbij.

Reacties zijn gesloten.