Viskraam mag bij Kerkbrugje blijven

Zwolle – De viskraam van de heer Timmerman, bij het zogenoemde Kerkbrugje in Zwolle, blijft voorlopig ‘gewoon’ in gebruik. Burgemeester en wethouders vinden dat de kraam kan blijven staan tot de gemeente nieuw beleid heeft gemaakt waarin de locatie van de viskraam ook juridisch is vastgelegd. De verwachting is dat het nieuwe beleid (begin) volgend jaar klaar is.

27-07-2011_viskraam_timmerman_op_oude_plek_1.jpg

De viskraam van Timmerman hoeft door het collegebesluit nu niet tijdelijk uit het Zwolse straatbeeld te verdwijnen. De kraam staat al ruim 70 jaar op deze plek in de Zwolse binnenstad. Eerder dit jaar bleek dat de standplaats juridisch niet goed geborgd was. Omdat de gemeente inmiddels werkt aan een plan dat de viskraam wel recht geeft op deze plek gedoogt Zwolle de kraam de komende maanden.

Constructief

Het college heeft de situatie inmiddels ook besproken met omwonenden van de kraam. Volgens verantwoordelijk wethouder René de Heer was dat een constructief overleg. De omwonenden beseffen dat ze in de binnenstad wonen en dat enige vorm van overlast daar bij kan horen. De omwonenden zijn ook niet tegen de viskraam, maar wel tegen een uitbreiding van het aantal standplaatshouders die overlast kunnen geven op deze locatie en tegen een uitbreiding van het aantal dagen.

Dit aandachtspunt wordt meegenomen bij het opstellen van het nieuwe standplaatsenbeleid.

Door het nu genomen collegebesluit kan de kraam van Timmerman twee dagen per week – op woensdag en donderdag – bij het Kerkbrugje staan.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

29 gedachten over “Viskraam mag bij Kerkbrugje blijven”

  1. Gefeliciteerd en nu maar hopen dat je tot je pensioen mag blijven staan. Zou wel een mooi afscheidscadeau zijn na zeventig jaar trouwe dienst.

  2. gefeliciteerd:D:D gerechtigheid zou ik zeggen:P:P, Timmerman staat er al zolang ik weet en die dure flat erachter nog niet, in dit geval zou ik zeggen laten staan die visboer, als de bewoners last hebben ga maar lekker verhuizen het liefts naar een eenzaam hutje op de heide heb je van niemand last;);)

  3. “Door het nu genomen collegebesluit kan de kraam van Timmerman twee dagen per week – op woensdag en donderdag – bij het Kerkbrugje staan.”
    Heeft hij voor de andere 4 dagen dan een andere standplaats?? hij stond er toch meer dan 2 dagen per week??

  4. volslagen ZOT gewoon! 70 jaar staat die kraam daar en ineens is het een probleem? Hebben die ambtenaren niks anders te doen? Antwoord is waarschijnlijk ‘nee’…. 🙂

  5. Uitbreiding van een aantal dagen is helemaal niet aan de orde wat een flauwe kul,allemaal commotie om niets en mensen slapeloze nachten bezorgen.Aad Timmerman mooi harde werker!!!!!!!!!

  6. En op de dagen dat ie er niet staat, een loempiaboer, een snacktent, een oliebollenkraam, een bloemenhandelaar, een groentekraam, een kaaswinkeltje, elke willekeurige handelaar kan er iets proberen.
    Als deze constructie werkt, is het een vorm van gewoonterecht, en is het natuurlijk zonde omde ongebruikte dagen niets te bieden te hebben aan iwnkelend zwolle.
    Het hek is nu van de dam zegmaar.

  7. Beste Freddy, je vindt het ZOT. Ik ook, maar waarom nou die ambtenaren onderuit te halen? –> die goeie mensen doen toch niks.!
    Goeie mop hé.!!!

  8. Wat me in deze kwestie het meest verbaasd, is dat er nadrukkelijk een koppeling wordt gelegd tussen een viskraam en het wonen in de binnenstad, alsof viskramen alleen in de binnenstad voorkomen.
    Ik ben benieuwd wat de reactie van heel veel reageerders op dit weblog zou zijn geweest als ditzelfde was gebeurd in winkelcentrum Zwolle Zuid. Overigens hulde voor ALLE partijen dat voor deze oplossing is gekozen en de gemeente de gelegenheid wordt geboden om hun eigen fout te herstellen.

  9. Toon zoals je weet komen er in alle wijken standplaatsen voor,er wordt nu een nieuw beleid gemaakt ,nou ja nieuw er was helemaal geen beleid.
    Als je een standplaats aanvraagd en je hebt niets van de politie te vrezen,krijg je al gauw vergunning,dat was vroeger wel anders.het is op hol geslagen doordat veel gemeenten het in mijn ogen wel prima vonden en er komen immers ook centjes binnen.Vroeger was je erg afhankelijk van de ambtenaar die de vergunning moest verlenen.En alle aanvragen werden voor max 3 jaar gegeven,volgens mij is dat nog steeds zo
    Ik ben heel erg benieuwd naar de reakties van andere standplaatshouders op dit nieuws.

  10. en nouw nog goede vis

    Zwolle – Timmerman’s Vis in Zwolle komt er in de Nationale Haringtest van het Algemeen Dagblad slecht af met een 73e plaats. Het dagblad presenteert jaarlijks de Haringtest.

    De Zwolse haring scoort niet meer dan een 4 en staat daarmee in de categorie zeer slecht. De beste haring is volgens de test in Rotterdam te vinden; de slechtste kwam van de C100 in Hoogeveen. Die was bedorven.

  11. Marcel65 nog een appeltje te schillen met Timmerman? Zielig hoor op deze manier. Gelukkig kennen de mensen/Zwollenaren Timmerman al heel lang en dat zegt genoeg anders hadden ze allang niet meer bestaan. En nog wat: Als ik af moet gaan op andermans smaak lag ik alle dagen in het ziekenhuis.

  12. Gefeliciteerd. Het zou inderdaad te zot zijn dat mensen die later er een huis kopen gaan bepalen wat er in hun wijk gebeurt. Als je een huis koopt ga dan eerst informeren wat er in de buurt gebeurd. Staat dit je dan niet aan blijf dan hier weg 😛 Ben blij dat je gewonnen hebt. 😀 Succes

Reacties zijn gesloten.