Het weer: zomer ver te zoeken

Zwolle – Zaterdag stroomt met een westelijke- tot noordwestelijke aanvoer koelere lucht ons land binnen. De temperatuur blijft steken rond een schamele 18 of 19 graden. Vooral in de ochtend en begin van de middag komen buien voor. Daarbij is kans op onweer. Aanvankelijk is er veel bewolking, maar later op de dag probeert de zon vanuit het westen steeds vaker door te breken.

26-08-2011_weerfoto__dobbe_aa-landen_.jpg

Dobbe – Aa-landen

Er waait een meest matige westenwind. In de avond en nacht naar zondag maken de kustgebieden kans op een enkele bui. Landinwaarts blijft het overwegend droog. De minima liggen rond een graad of 11. Zondag neemt de buiigheid iets af, maar helemaal droog wordt het niet. Verder wisselen zon en stapelwolken elkaar af en blijft het met gemiddeld 19 graden vrij fris voor eind augustus. De westenwind is matig, in het noorden vrij krachtig.

Maandag draait de wind naar het noordwesten en snoept nog een graadje van de temperatuur af. Het is wisselend bewolkt met vooral in het noorden kans op een bui. Ook de dagen daarna blijft het aan de koele kant. Pas tegen het weekend lijkt het weerbeeld iets te herstellen met mogelijk weer temperaturen boven de 20 graden. De zomer is weer ver te zoeken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: zomer ver te zoeken”

Reacties zijn gesloten.