Mens- en milieuvriendelijk wonen in Muziekwijk

Foto van auteur

Zwolle – Op zaterdag 10 december 2011 starten Woningstichting SWZ en de vereniging voor Mens- en Milieuvriendelijk Wonen met de verkoop van achttien ecologische woningen in de Muziekwijk in Zwolle. De beschikbare appartementen en eengezinswoningen worden gepresenteerd op de startmanifestatie in Wijkcentrum Holtenbroek.

impressie_mmwt.jpg

De prijzen voor deze duurzame woningen variëren van € 173.000 v.o.n. tot net boven de € 200.000 v.o.n. Voor de woningen onder de € 200.000 v.o.n. bestaat de mogelijkheid deze te kopen onder  Koopgarant. Deze woningen zijn daardoor extra aantrekkelijk, omdat de koper 20% korting krijgt op genoemde v.o.n.-prijzen en SWZ dan een terugkoopgarantie afgeeft. Belangstellenden zijn van harte welkom op zaterdag 10 december tussen 11.00 uur en 13.00 uur. Het project, een combinatie van koop- en huurwoningen, waarvan 19 eengezinswoningen en 17 appartementen, wordt gerealiseerd dichtbij het Zwarte Water en wijkboerderij De Klooienberg.

De in 2013 op te leveren woningen worden gebouwd in een U-vorm rondom een gemeenschappelijke binnentuin. Bij de bouw worden veel natuurlijke en duurzame materialen gebruikt en krijgen de energiezuinige woningen een gezond binnenmilieu. Goede isolatie, duurzame wijkverwarming en zonnepanelen zorgen ervoor dat de woonlasten laag zijn.

Een belangrijk element binnen het project is de gemeenschappelijke en kindvriendelijke binnentuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Naast deze gezamenlijke binnentuin hebben bewoners van de grondgebonden woningen een eigen tuintje.

De architectuur van het project is bijzonder en het project kreeg al complimenten van de welstandcommissie. De verwachting is dat bewoners van dit complex minder auto’s hebben dan bij een regulier project. Er komen 23 overdekte parkeerplaatsen voor de 36 woningen. Op het dak van deze parkeergarage komt grenzend aan het binnengebied een terras, waar vanaf men uitzicht heeft op het groen van de omgeving en natuurlijk ook op het Zwarte Water.

De vereniging voor Mens- en Milieuvriendelijk Wonen bestaat uit een groep enthousiaste mensen die vanuit dezelfde motivatie, milieuvriendelijk wonen op een plek waar ‘noaberschap’ centraal staat, hebben meegedacht aan het ontwerp van dit project. Duidelijk mag zijn dat het een plek wordt waar men voor elkaar klaar staat en samen de verantwoordelijkheid neemt voor de directe leefomgeving.

Meer informatie over de woningen en de vereniging is te vinden op www.muziekwijkzwolle.nl/mmwt en www.mmwtzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Mens- en milieuvriendelijk wonen in Muziekwijk”

  1. Zit echt te wachten totdat men weer eens flink de hoogte in bouwt. Niet met veel bombarie zo’n woontorentje als in Zuid maar dan een echt hoge. Holtenbroek en AA-landen verdienen dat en is ook veel meer op zijn plek als in Zuid.

Reacties zijn gesloten.