Overwinning levert FC Zwolle nieuw clubrecord op

|   Laatste wijziging

Zwolle – FC Zwolle heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard overtuigend gewonnen. De uitslag werd een klinkende 4-2. De overwinning betekende de tiende overwinning op rij en dat is een clubrecord voor FC Zwolle. Het vorige record stamt uit 2010, toen wist FC Zwolle tussen 15 oktober en 17 december negen duels op rij te winnen. Voor zijn prestaties in de 2e periode van de Jupiler League kreeg Arne Slot de Bronzen Stier uitgereikt. Art Langeler was de beste trainer.

16-12-2011_fc_zwolle-fortuna_sittard_05.jpg

FC Zwolle ging deze avond voortvarend van start. In de 9e minuut verschalkte Bart van Hintum de goalie van Sittard met een vlammend schot in de kruising. Een teleurstelling was het toen na een kwartier Fjurdjel Narsingh zijn hamstring scheurde. Norair Mamedov was zijn vervanger. Het tweede doelpunt viel in de 27e minuut. Mamedov maakte met een kopbal de goal. Vier minuten later was het weer Bart van Hintum die het publiek liet juichen. Hij trof doel vanuit een vrije trap. Vlak voor de pauze scoorden de Limburgers via Harrie Gommans de 3-1 na een fout in de defensie van FC Zwolle. In de 56e minuut bepaalde Joey v.d. Berg met een treffer het resultaat van de wedstrijd (4-1). In de 71e minuut wist Fortunees Wouter Scheelen de uitslag te bepalen met de 4-2. FC Zwolle staat nu maar liefst 13 punten los van nummer twee Eindhoven, maar dit team komt a.s. maandag nog in actie. De nummers drie en vier, Cambuur en Willem II, treffen elkaar overmorgen op zondag.

16-12-2011_fc_zwolle-fortuna_sittard_02.jpg

16-12-2011_fc_zwolle-fortuna_sittard_06.jpg

16-12-2011_fc_zwolle-fortuna_sittard_07.jpg

16-12-2011_fc_zwolle-fortuna_sittard_01.jpg

16-12-2011_fc_zwolle-fortuna_sittard_03.jpg

16-12-2011_fc_zwolle-fortuna_sittard_04.jpg

16-12-2011_fc_zwolle-fortuna_sittard_08.jpg

16-12-2011_fc_zwolle-fortuna_sittard_09.jpg

16-12-2011_fc_zwolle-fortuna_sittard_10.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

16 gedachten over “Overwinning levert FC Zwolle nieuw clubrecord op”

  1. Natasch, trek dat spul eens aan de oren als je nu in De Vrolijkheid bent: steken zo ineens 3 donker geklede BLANKE spuiten voor mijn auto over: uit het donker in het donker…..maar heb vandaag schijnbaar een engeltje op de auto want evenlater droomde een pizzboer zijn scooter bijna tussen mijn autolichten. Eind goed al goed en die FC supporters zitten ook vandaag weer goed bij

    De Vrolijkheid :D:D:D

  2. Het was weer een fantastische avond in het stadion.
    Berkumside heeft 90 minuten lang de ploeg toegezongen, geen gele kaarten en een sympathiek publiek uit Limburg die applaudiseerde toen de spelers een ererondje maakten. Top, zo hoort voetbal te zijn.

  3. Gaaf zeg

    sympathiek publiek uit Limburg die applaudiseerde toen de spelers een ererondje maakten. Top, zo hoort voetbal te zijn.

    had ik niet meegekregen uit de live-nabeschouwing van 2 jong-volwassenen.

  4. Ze hebbenhet weer goed gedaan tot aan de winterstop en nauwelijks blijven handhaven dit niveau en niet als vorige keer dat ze weer na de winterstop naar beneden zakken .Fijne kerstdagen en voor 2012 weer een goede start tot het einde van de competitie.

  5. SC Cambuur handhaafde zich op de derde plaats in de Jupiler League. Willem II was op eigen veld niet bij machte de Friese ploeg voorbij te streven (0-0).

    Het doelpuntloze gelijkspel paste bij de wedstrijd in Tilburg. Geen van beide ploegen kon de hoge klassering waarmaken. Echte kansen waren er dan ook nauwelijks te zien in het Koning Willem II Stadion.

  6. FC Zwolle gaat met 10 punten voorsprong op nummer twee Eindhoven de winterstop in na uitslag maandagavond Almere – Eindhoven 1-3.

    Narsingh heeft een klein scheurtje in zijn hamstring. De indicatie is, dat hij 3 tot 6 weken aan de kant moet blijven.

    Hoe is het met Bram?

Reacties zijn gesloten.