Niet iedereen kan meedoen met City Battle Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – “Iedereen doet mee”, prijkt op het logo van de City Battle. Een initiatief bedacht om ideeën te vergaren over hoe we de kracht van de stad nog meer inzetten om de kwaliteit van samenleven voor iedereen te vergroten. Die City Battle wordt op woensdag 1 februari van 13.00 tot 18.00 uur gehouden. Een tijdstip  waarop werkend Nederland werkt, zegt VVD Zwolle vrijdag.

VVD: "Een tijdstip waarop de zelfstandige ondernemer afspraken heeft gepland, een winkelhouder klaar moet staan voor zijn klanten en onze zorgverleners, onderwijzers en administratieve krachten zich inzetten. Deze hardwerkende groep Zwollenaren zorgt ervoor dat Zwolle blijft draaien, dat Zwolle de tweede plek bekleedt als sterkste economische regio van Nederland en dat deze stad sterker uit de crisis gaat komen. Deze meerderheid wordt vaak over hoofd gezien, maar vormt de ruggengraat van Zwolle. Juist zij worden door hun eigen stad direct uitgesloten van deelname in deze Battle." Zij kunnen, volgens de VVD, niet zomaar een middag vrij nemen en het ontbreekt hen nu aan de mogelijkheid om mee te denken over de manier waarop deze stad haar kracht het best kan inzetten. Het blijkt dus dat bij lange na niet “Iedereen meedoet”. Dit ziet de VVD Zwolle dan ook niet als het beoogde resultaat van de City Battle.

Dit brengt de VVD Zwolle tot de volgende vragen:

1. Met welke overwegingen heeft het College voor de genoemde tijdstip gekozen;

2. Is in die overweging meegenomen dat door deze keus een groot en belangrijk deel van de Zwolse bevolking wordt uitgesloten van deelname en dus geen bijdrage kan leveren;

3. Wil het College toezeggen bij volgende initiatieven waar een grote bijdrage vanuit de Zwolse bevolking gewenst is, de tijden en data van dergelijke initiatieven aan te passen op een zo groot mogelijke deelname vanuit de hele Zwolse bevolking.

Namens de VVD-fractie

Aly van der Vegte

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Niet iedereen kan meedoen met City Battle Zwolle”

Reacties zijn gesloten.