Uitstroom bijstand in Zwolle lager dan gemiddeld

Foto van auteur

Zwolle – “Uitstroom uit bijstand: Zwolle scoort matig”, dat stond twee weken geleden in de krant. Volgens dat bericht haalt Zwolle een landelijke uitstroomgemiddelde van 7,8 procent. Binnenlands Bestuur schreef twee dagen eerder al dat het landelijke gemiddelde qua uitstroom op 9 procent ligt. Op het eerste oog een klein verschil zegt VVD Zwolle vrijdag, maar beter bekeken een kloof die als snel anderhalf miljoen euro scheelt.

"Dit nieuws komt in tijden dat Zwolle het op veel gebieden goed lijkt te doen in vergelijk met omringende gemeenten en zelfs tot de sterkste economische regio’s in Nederland behoort. Uit een publicatie van het CBS blijkt dat Zoetermeer zelfs een uitstroom kent van iets minder dan 14 procent. Dit is een qua inwoneraantal een vergelijkbare gemeente. Het nabij gelegen Apeldoorn ontstijgt het landelijke gemiddelde ook met ongeveer 11 procent uitstroom. Als Zwolle zich op hetzelfde niveau zou manifesteren, levert dat bijna 120 extra werkenden op en bespaart de gemeente al snel anderhalf miljoen euro op bijstandsuitkeringen." De beste sociale voorziening is een baan en de achterstand die de stad oploopt om Zwollenaren weer aan het werk te helpen, baart de VVD Zwolle zorgen.

Bij de VVD in Zwolle leven naar aanleiding van deze berichten vragen die wij graag aan u voorleggen.

1. Was het College al eerder op de hoogte van de opgelopen achterstand op het landelijk gemiddelde;

2. Kan het College inschatten waar de achterstand op het landelijke gemiddelde aan te wijten is. Welke factoren zouden hier een rol kunnen spelen;

3. Heeft het College al plannen ontwikkeld om de uitstroom uit de bijstand te verhogen en over wat voor ideeën wordt gesproken.

Namens VVD Zwolle fractie
Aly van der Vegte

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Uitstroom bijstand in Zwolle lager dan gemiddeld”

  1. Nou dat vind ik niet zo opmerkelijk hoor na al die debacles met werkvoorzieningen vanuit de andere hoek. Waar trouwens ïntrimmannegers” de zakken vol van hebben gestoken.

  2. 3. Heeft het College al plannen ontwikkeld om de uitstroom uit de bijstand te verhogen en over wat voor ideeën wordt gesproken.

    Ik bedoel maar: zelf geen enkele zinnige oplossing verzinnen, maar wel vragen stellen.

Reacties zijn gesloten.